1 Лютого 2021
Новини

Унітаз та гігієна: чи потрапляють бактерії на зубні щітки

Унітаз та гігієна: чи потрапляють бактерії на зубні щітки

Дослідники Північно-Західного університету дослідили, чи потрапляють частки фекалій з унітаза на зубну щітку.

Як зазначають на сайті університету, на щітці лишаються лише ті мікроби, які зазвичай знаходяться всередині рота та на шкірі. Це не залежить від того, де зберігались зубні щітки: в аптечці або на краю раковини.

Старша авторка дослідження, Еріка Хартман, була натхненна провести дослідження, почувши занепокоєння, що змивання унітазу може породити хмару аерозольних частинок.

«Виходячи з того, що ми побачили в нашому дослідженні, переважна більшість мікробів на вашій зубній щітці, ймовірно, вийшли з вашого рота», - зазначила Хартман.

Щоб отримати зубні щітки для дослідження, команда запустила проект «Зубна щітка мікробом», який просив людей надсилати поштою використовувані зубні щітки разом із відповідними метаданими. Потім команда Хартмана витягла ДНК із щетини, щоб дослідити знайдені там мікробні спільноти.

Під час дослідження команда дослідила, скільки різних типів мікробів мешкало на зубних щітках. Вони виявили, що люди з кращою гігієною порожнини рота, які регулярно користувались зубною ниткою та користувалися ополіскувачем для рота, мали зубні щітки з менш різноманітним мікробним світом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, дослідження
В тему