В центрі уваги

5 правил вибору сантехніки

5 правил вибору сантехніки

Добре продуману ванну кімнату можна описати двома словами – функціональна та естетична. І зважаючи на широкий вибір сантехнічного обладнання на сучасному ринку, досягти цього нескладно. Варто лише дотримуватись кількох основних правил вибору сантехніки.

1. Єдиний стиль

Купуючи кераміку (умивальник, унітаз та біде), варто вибрати обладнання з однієї колекції. Тоді воно буде стилістично узгоджено до найдрібніших деталей, починаючи від форми і закінчуючи пропорціями та кольором (це особливо важливо у випадку найпопулярнішої білої кераміки, яка може відрізнятися за відтінком залежно від виробника). Це надасть гармонію всьому проекту, а також полегшить вибір – просто виберіть умивальник, який вам подобається і доповніть його обладнанням з тієї ж серії.

Що стосується ванни, то все більше компаній розширюють свої колекції кераміки ваннами та душовими піддонами. Незалежно від того, акрилові або сталеві, вони відповідають формі, кольору та обробці іншого приладдя, так що на перший погляд ви не побачите, що вони виготовлені із зовсім іншого матеріалу.

2. Зонування

Ванну кімнату слід планувати таким чином, щоб в ній було три функціональні зони (умивальник, душова кабіна/ванна, унітаз), якими буде зручно користуватися. Тож виходячи з цих міркувань слід добирати обладнання та його розміри, щоб воно ергономічно розмістилось на наявній площі. Наприклад, у маленькому приміщені доцільно буде встановити кутовий умивальник, а замість ванни поставити душову кабіну.

У невеликих приміщеннях, де можна поставити або ванну, або душ слід зауважувати на склад сім’ї. Якщо з вами проживають люди похилого віку або з обмеженими можливостями, то вибирати слід або сидячу ванну, або взагалі відмовитися від неї – і зупинити свій вибір на душовій кабіні.

3. Гігієнічність

Унітази виробляють з різних матеріалів, включаючи скло та натуральній камінь. Але традиційно обирають між фаянсом та фарфором. Зовні вони майже не розрізняються, але фаянсові дешевше, що багатьох підкуповує. Між тим фаянс має не таку щільну структуру, як фарфор, і з часом у його мікропорах накопичується бруд, поверхня унітазу тьмяніє та з’являється неприємний запах. Тому краще заплатити трохи більше та придбати фарфоровий унітаз.

4. Фурнітура

Після того, як ви визначитесь з керамікою та ванною, настає черга відповідної фурнітури для них. Найбільше пасток чекає на покупця при виборі змішувача для умивальника. Потрібно врахувати кількість фабрично підготовлених отворів для арматури в умивальнику та їх розташування і вибирати відповідний кран. Також треба враховувати розмір змішувача, щоб струмінь води потрапляв безпосередньо в раковину й вода не бризкала на підлогу та користувача.

5. Сантехніка на кухні

Обираючи сантехніку слід згадати і про кухню. В залежності від розміру приміщення ви можете вибрати будь-яку мийку: кутову або пряму, з двома чашами чи з однією, головне, щоб вона була достатньо глибока аби вода не виплескувалась на підлогу. Що стосується змішувача, то він повинен мати таку висоту, щоб ви не бились посудом об «гусак» під час його миття.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сантехніка
В тему