26 Квітня 2024
Новини

Вбивство поліціянта на Вінниччині: зловмисникам допомагали втекти

Вбивство поліціянта на Вінниччині: зловмисникам допомагали втекти

Підозрюваним у розстрілі поліціянта у Вінницькій області 20 квітня допомагали втекти двоє військовослужбовців. 

Одного з них уже вдалося затримати. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Там розповіли, що після інциденту нападники вирішили втекти за кордон та звернулись по допомогу до знайомих військовослужбовців. Один із них самовільно залишив військову частину в Одеській області.

Обидва фігуранти погодилися допомогти зловмисникам. Так, один із них передав авто для втечі за кордон, а інший — поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам.

24 квітня правоохоронцям вдалося затримати одного з військових, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину. Йому оголосили про підозру за статтею ч. 5 статті 407 Кримінального кодексу України. Можливе покарання — від 5 до 10 років ув’язнення.

Іншому військовому також оголосили про підозру — за ч. 1 статті 396 ККУ. Можливе покарання — до трьох років обмеження волі або ув’язнення на той самий термін.

Нагадаємо, в ніч проти 20 квітня в Гайсинському районі Вінницькій області пострілом із пістолета вбили працівника поліції. Ще один зазнав поранення. Правоохоронці приблизно о 2:00 зупинили автівку для перевірки документів. У машині були двоє чоловіків. Вони відкрили вогонь по правоохоронцях, внаслідок чого загинув поліціянт, а його напарник — поранений.

Вбитим поліціянтом виявився 20-річний Максим Зарецький, розповіли в Нацполіції. Він був єдиним сином у родині.

Обидва підозрювані є військовослужбовцями Сухопутних сил України. 21 квітня стало відомо, що в Одеській області вдалося затримати обох нападників. Їм оголосили підозру в замаху на життя поліціянтів та в дезертирстві, за що вони можуть отримати довічне ув'язнення.

Суд обрав запобіжний захід для двох підозрюваних військових — сина і батька — їх триматимуть під вартою 60 днів без права на заставу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вінниця, вбивство, кримінал
В тему