26 Квітня 2024
Новини

Загинула військова й журналістка Алла Пушкарчук

Загинула військова й журналістка Алла Пушкарчук

Військовослужбовиця Збройних сил України та колишня журналістка видання «Тиждень» Алла Пушкарчук («Рута») загинула 25 квітня на фронті.

Про це повідомив колишній журналіст «Тижня» Дмитро Крапивенко.

Він розповів, що Алла була учасницею Революції Гідності. Тоді вона, покинувши навчання в університеті Карпенка-Карого, вступила до лав «Правого сектору».

Алла Пушкарчук брала участь у бойових діях ще з 2014 року. Згодом, у 2018-му, вона приєдналася до команди видання «Тиждень». Там жінка, за словами Крапивенка, зростала «новинаря до повноцііної культурної оглядачки».

«Останній (не крайній, на жаль) раз ми говорили з нею вже в цьому році. Домовилися написати один одному, "коли будуть якісь хороші новини". Їх не сталося. Стався фатальний обстріл, який забрав життя Рути», — розповів Крапивенко.

У коментарі Інституту масової інформації (ІМІ) чоловік розповів, що Алла Пушкарчук була військовослужбовицею 58-оїй окремої мотопіхотної бригади, а саме — у мінометній батареї.

За даними ІМІ, Алла Пушкарчук стала 77 медійницею, що загинула внаслідок російської агресії. За весь час повномасштабної війни окупанти вчинили 567 злочинів проти українських журналістів та медіа.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: збройні сили україни, війна з Росією
В тему