Відео

12 млн переглядів на YouTube: чому «Атя-тя» досі «рве» рейтинги? (відео)

12 млн переглядів на YouTube: чому «Атя-тя» досі «рве» рейтинги? (відео)

MOZGI - танцювально-музична галактика шести суперзірок! Найбрутальніший проект країни, учасниками якого є справжні чоловіки, невгамовні мисливці за емоціями - засновник і натхненник Потап, талановитий мрійник Позитив, романтик Дядя Вадя, космічний DJ Bloodless, bad boy Ед і серцеїд Рус. Ви пізнаєте їх за чорними кепками з брендовим логотипом і фірмовим street style!

Музика MOZGI - безмежний космос, витканий з чесних чоловічих історій! Кожен трек - відцифрована історія з життя сміливих чоловіків, які не здаються ні перед чим! Кожен альбом - експеримент над стилями і напрямками танцювальної музики, мікс потужних бітів, важких ритмів і етнічного звучання різних культур. Музична історія MOZGI складається з розривних хітів, починаючи з дебютного «Аябо» і гучного «Хлам», закінчуючи недавніми прем'єрами - «Бармен», «Любов» і «Атя-тя». На їхньому рахунку вже три альбоми: «Електрошаурма», міні-альбом «Bar» і «На Білому». Кліпи MOZGI - мікс брутальності, емоцій і неповторного стилю кожного з учасників!

У цьому році група MOZGI, яку створив Потап, стала однією з найбільш затребуваних серед українських виконавців на новорічних корпоративах. А їх хіт «Атя-тя» - один з найпопулярніших на YouTube серед наших артистів, набрав 12 млн переглядів.

Про те, чому його називають «золотим голосом», та яким був його шлях у реп, розповів один із найяскравіших членів групи MOZGI дядя Вадя.

- Яка була реакція, коли ви вперше почули текст пісні «Атятя»? Вас не дивує, що вона настільки популярна?

- У нас широка аудиторія - пісні нашої групи дуже подобаються дітям, а значить їх слухають і батьки. Взагалі всі треки MOZGI - феномени, в кожному є свій музичний прикол. «Атя-тя» - сміливий експеримент, такого в українському шоу-бізнесі ще ніхто не робив. І кількість переглядів цього кліпу - підтвердження того, що ми потрапили в «в десятку!».

- MOZGI - це бойз-бенд, але учасники проекту далеко не підлітки. Чи не відчуваєте себе застарим для такого проекту?

- У нас брутальний проект, справжні чоловіки з чесними історіями і різноманітними життєвими інтересами. Ми робимо музику, яка нам подобається, не вішаємо ярликів. Те ж стосується і людей, які нас слухають - нашу музику я можу поставити і своєму татові, і своєму синові. Якщо про вік - мені 37 років, але морально і фізично я відчуваю себе на 25.

- Ваш батько викладач вокалу, думаю, що ви варилися в абсолютно іншій музиці. Наскільки сильно відрізняється Дядя Вадя від Вадима Федорова?

- Я ріс на творчості сильних вокалістів: Sting, Stevie Wonder, George Michael, Simply Red. Батько прищепив мені любов до джазу та класичної естраді. Він - мій головний музичний наставник, у якого я вчився багатьом вокальним хитрощам. При цьому в піснях MOZGI Дядя Вадя проявляє себе як багатогранний вокаліст. Я виконую більшість вокальних партій, за що команда жартівливо називає мене «золотим голосом».

- Як почалася ваша історія учасника проекту MOZGI, тим більше, що раніше ви співпрацювали з «Аква Вітою» і «Лепріконсами»?

- Ми знайомі з Потапом з 1999 року, і за цей час я встиг взяти участь в різних проектах MOZGI Entertainment. Займався студійною роботою в якості бек-вокаліста в групах «Потап і Настя» і «Время и Стекло». А одного разу Потап показав новий музичний матеріал, нестандартний, який був ні на що не схожий. Спробували записати одну пісню, потім другу, так з'явилися хіти «Аябо» і «Ножомпо» і почалася нова історія.

- До цього, поки ви жили в Запоріжжі, ви займалися репом, зараз цей жанр знову набирає популярність. Як вважаєте, чому? І чому особисто ви відійшли від цього стилю?

- У Запоріжжі мене оточувало безліч реперів, але сам я реп не читав - займався вокалом, співав. Зараз реп, як колись рок-н-рол, став музикою протесту, несе революційні настрої, тому він так стрімко набирає популярність. Мені було б цікаво використовувати окремі елементи репу і хіп-хопу, але в цілому це не моя культура. Мені подобається математика в репі, чіпляє текст, який ти не можеш прочитати з першого разу. Монотонне читання віршів під музику - не зовсім моя історія. Надихає Busta Rhymes, а ось бути, як Puff Daddy, я б не хотів.

- Чи замислювалися ви коли-небудь про сольну кар'єру?

- Для сольної історії потрібен стовідсотковий хіт, в якому ти впевнений. Можливо, коли-небудь я прийду до цього і автором пісні для мене стане Потап або Позитив.

- Чи можуть у групи MOZGI з'явитися україномовні треки хоча б через квоти?

- MOZGI пишуть різну музику - і на українському, і англійською, і іспанською ... Але ми поки це не показуємо - експериментуємо.

- В одному з інтерв'ю Потап сказав, що ви часто граєте разом в футбол, а раніше займалися цим спортом?

- Так, ми періодично збираємося всією чоловічою командою, щоб пограти. У дитинстві паралельно із заняттями в вокальної студії я ходив в школу футболу. До речі, мій батько грав професійно, і свого часу йому навіть довелося робити вибір між футболом і музикою. На щастя, мене завжди більше притягувала музика.

- Нещодавно у MOZGI з'явилася пісня «Вистачить тусити». Згадайте, скільки днів ви найбільше тусувалися і скільки тоді просадили грошей?

- Так, це зараз я став старшим і у мене з'явилися інші інтереси, не вживаю алкоголь і правильно харчуюся - раніше міг три-чотири дні щось святкувати. А гроші в такі моменти ніхто не рахує, щоб не засмучуватися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Знаменитості
В тему