Поради

Топ-5 міфів про корисну операцію

Топ-5 міфів про корисну операцію

Блефаропластика – одна з найпопулярніших операцій. Вона дозволяє скорегувати форму повік. Однак навколо блефаропластики багато міфів і помилок. Наприклад, дехто певен, що вона провокує набряки і викликає ранні зморшки на шкірі навколо очей.

Ці та інші популярні міфи пояснив пластичний хірург Отарі Гогіберідзе.

Що таке блефаропластика і кому вона потрібна?

Пластика повік – це не тільки anti-age операція, багато хто робить її і в зовсім молодому віці за показаннями. Наприклад, при сильному нависанні верхньої повіки або наявності вроджених гриж нижньої, через які очі сильно набрякають.

Тоді пацієнтку спокійно відправляють на операцію і в 25 років. Але в основному звертаються пацієнти, у яких вже є виражені вікові зміни – від 35 до 55.

Показаннями до операції є: птоз (опущення) верхньої повіки, жирові грижі, мішки під очима і глибокі носослізні борозни, надлишок шкіри верхніх і нижніх повік, бажання пацієнта змінити розмір і форму повіки.

Існують верхня, нижня, кругова блефаропластика, а також транскон’юктивальна (безшовна пластика нижніх повік).

Операцію можна проводити і під місцевою анестезією (хоча рекомендують всі естетичні операції проводити під загальним наркозом для комфорту як самого пацієнта, так і хірурга).

Міф 1. Блефаропластика провокує набряки

Помилкова думка. Якщо операція виконана грамотним хірургом і немає ускладнень, набряків блефаропластика не викликає.

Навіть навпаки! Буває, що скільки б косметологічних процедур пацієнт не робив, скільки б патчів не прикладав, набряклість не проходить – бо викликана грижею верхньої або нижньої повіки. І тільки після пластики повік, коли ми усуваємо першопричину, проблема вирішується раз і назавжди.

А ось набряклість і гематоми в реабілітаційний період (1,5-2 тижні після операції) – це абсолютно нормально. Щоб прискорити процес відновлення, рекомендують пацієнтам походити на фізіотерапевтичні процедури – наприклад, мікроструми, - вони надають чудовий лімфодренажний вплив.

Міф 2. Після блефаропластики шкіра повік старіє швидше

Навпаки, після пластики повік посилюється вироблення колагену, сполучної тканини і, відповідно, поліпшується якість шкіри. Вона ущільнюється, стає більш пружною.

Міф 3. Після блефаропластики доведеться довгий час утримуватися від фізичних навантажень

Вже через тиждень можна буде повернутися до звичного способу життя і роботи. Але фізичні вправи суворо заборонені протягом перших двох тижнів, до повноцінних же тренувань рекомендується повертатися не раніше, ніж через місяць.

Міф 4. Блефаропластика змінює форму і розріз очей

Дивлячись яке завдання стоїть перед хірургом. Зараз за допомогою операції можна зробити і більш косоокий «лисячий погляд» як у Белли Хадід, і підійняти кінчики брів (броуліфтинг). А в Китаї і Південній Кореї, наприклад, зараз дуже популярна європеїзація повік (корекція «азіатського століття»).

Якщо ж в результаті хірургічного втручання пацієнтка отримує неприродно округлу форму очі – значить, була неправильно підібрана техніка, видалені занадто великі надлишки шкіри і, відповідно, відбулася деформація форми очей.

Міф 5. Блефаропластику можна робити лише один раз

Не один – а скільки завгодно. На жаль, якщо перша операція була виконана некваліфікованим фахівцем, доведеться переробляти.

Якщо ж перша пластика повік вдала - то потім можливі лише невеликі коригувальні операції, для підтримки результату. В середньому ефект від пластики повік тримається від 7 до 15 років, потім операцію можна повторювати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: краса, Здоров'я, косметика
В тему