5 Січня 2018
Новини

Які косметичні процедури варто робити лише взимку?

Які косметичні процедури варто робити лише взимку?

Косметологи кажуть, що для глибоких пілінгів зараз сезон, улітку їх робити не можна. Які ще «сезонні» процедури потрібно пройти саме зараз або чекати цілий рік, адже їх проводять тільки в холодну і темну пору року?

1. Пілінги

Омолоджувальна процедура, здатна повернути шкірі гладкість, рівний колір, позбавити від дрібних зморщок, вугрів і невеликих дефектів. Залежно від стану шкіри лікар вирішить, який пілінг підійде особисто вам: механічний, хімічний, із фруктовими кислотами, а також визначить глибину впливу. Пілінги бувають поверхневі, серединні та глибокі.

Якщо поверхневий пілінг можна виконати «мимохідь», то серединний і глибокий – серйозні процедури, відновлення після яких забере тиждень. Але результат того вартий: шкіра після процедури виглядає на 5 – 10 років молодшою.

Влітку пілінги суворо заборонені – оновлена ??шкіра вкрай чутлива до впливу сонячних променів.

2. Лазерні процедури

Найефективнішою з усіх лазерних процедур сьогодні вважається фраксель – лазер, що працює на вуглекислому газі. Процедура видаляє мікроділянки проблемної шкіри, а замість неї з’являється нова – молода і гладка. Фраксель дає хороший результат навіть при виражених ознаках старіння вже після першої процедури: шкіра вирівнюється, підтягується, поліпшується колір обличчя, зникають нерівності. Ефект наростає протягом 2 – 3 місяців.

3. Фототерапія (IPL) – пульсуюча світлова терапія

Процедуру називають омолодженням світлом – потрапляючи на шкіру, лікувальне світло активізує обмінні процеси, підвищує вироблення колагену й еластину. Здійснюється спеціальним апаратом, який випускає ультрафіолетове і ультрачервоне випромінювання. Глибину й інтенсивність хвиль контролює фахівець. Процедура рекомендована при в’ялій шкірі, зморшках, пігментних плямах, судинних зірочках на щоках і на носі. Проводиться виключно в темний час року, коли ризик потрапляння сонячного світла на шкіру мінімальний.

4. Біоревіталізація

Насичення шкіри гіалуроновою кислотою, яка утримує вологу в міжклітинному просторі та бере участь у регенерації шкіри. Вважається однією з найефективніших методик, що поліпшують якість шкіри.

Гіалуронова кислота доставляється вглиб шкіри ін’єкційно – уколами – або лазером. Переваги лазерної біоревіталізації – відсутність болісних ін’єкцій і їхніх наслідків – «довгограючих» папул, які потребують домашнього режиму протягом 2 – 3 днів.

5. Тредліфтинг – підтяжка обличчя нитками

Армування м’яких тканин обличчя і тіла спеціальними нитками, які вживлюються під шкіру за допомогою голок-провідників. Стек гілок ліфтинг вважається альтернативою хірургічному втручанню – швидко і безболісно прибирає вікові зміни: носогубні складки, друге підборіддя тощо.

Результат зберігається до двох років – у залежності від матеріалу ниток. Проведення процедури влітку загрожує запаленнями і гематомами. У холодну пору гарантувати їх відсутність не можна, але ризик їх появи істотно нижчий.

6. Лазерна епіляція

Зима – найкращий час для курсу лазерної епіляції, яка може зупинити ріст небажаного волосся на ногах, на тілі та в зоні бікіні. Переваги лазерної перед звичайною епіляцією – безболісність, відсутність таких неприємних наслідків, як рубці і врослі волоски. До того ж сеанс триває не довше ніж 15 хвилин.

Для того щоб позбутися небажаного волосся назавжди, доведеться пройти повний курс, який забирає близько двох місяців. Ефективність лазерної епіляції залежить не тільки від кількості волосся на тілі, а й від апарата, яким проводять процедуру.

7. Видалення родимок, папілом, бородавок, судинних зірочок

Небажані новоутворення і плями також потрібно видаляти в зимовий час – через мінімальний вплив ультрафіолету. В холодну пору року загоєння відбувається швидко і без наслідків.

8. Мезотерапія для волосся

З настанням холодів волосся електризується під шапкою, стає сухим і січеться. У таких випадках допоможе мезотерапія для волосся. У шкіру волосистої частини голови за допомогою ін’єкцій уводять різні коктейлі – з вітамінами, амінокислотами, рослинними екстрактами і т. д. За допомогою мезотерапії можна зупинити випадання волосся, нормалізувати функції сальних залоз шкіри голови, зміцнити волосяні фолікули. Взимку результат мезотерапії буде очевиднішим, ніж улітку.

9. Лікування варикозу

Ниючі болі, відчуття тяжкості в ногах, венозні зірочки або вени, які виступають, – сумні ознаки варикозного розширення вен. Холодна пора року – кращий період для лікування. Існує безліч способів позбавлення від варикозу – від лазерних процедур до класичної флебоктомії, операції з видалення уражених варикозом вен. Оптимальний для вас метод вибере лікар. Після операції доведеться носити спеціальні щільні компресійні панчохи, які взимку не так впадають у вічі, як улітку.

10. Гідродермабразія

Оскільки взимку шкіра сильно зневоднена, головне в цей час року – забезпечити її глибоке і тривале зволоження.

Гідродермабразія – одна з найбільш сильнодійних зволожувальних процедур. Вона виконується в кілька етапів на спеціальному апараті. На першому етапі за допомогою спіралевидної насадки вирівнюється рельєф і оновлюється епідерміс, а за допомогою ще однієї насадки вглиб шкіри доставляється зволожувальна сироватка. На другому етапі шкіра очищається і в неї уводиться ще одна сироватка – протизапальна, антибактеріальна та регулююча вироблення секрету. Третій етап – збагачення шкіри вітамінно-антиоксидантним коктейлем.

11. VelaShape

Зима – найкращий час для того, щоб «виточити» нову фігуру. Технологія VelaShape розроблена для тих, кому не допомагають дієти і фітнес. Вона поєднує інфрачервоне хвильове випромінювання, біполярну електричну енергію, роликовий масаж і вакуумну аспірацію. Інфрачервоні промені глибоко проникають у тканини, розігріваючи та посилюючи кровообіг. Біполярні радіохвилі в прогрітих тканинах розщеплюють жир і активізують синтез колагену, а вакуумно-роликовий масаж розгладжує шкіру. Приємний бонус цієї процедури – загальна тонізація й очищення тіла за рахунок активізації кровотоку та лімфодренажу. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему