Поради

5 ознак раку, які не можна ігнорувати

5 ознак раку, які не можна ігнорувати

Часом онкологія у жінок проявляється у вигляді нетипових симптомів.

Про те, на які зміни в організмі слід звернути увагу – у цій статті.

Кровотеча не під час менструального циклу

Якщо кров’янисті виділення не вкладаються в ваш нормальний цикл, це привід звернутися до лікаря. Іноді цей симптом свідчить про рак ендометрія – слизової оболонки, яка вистилає порожнину матки. Крім того, слід негайно відвідати фахівця, якщо кровотеча з’явилася після менопаузи.

Зміни шкіри на грудях

Втягненість сосків, виділення із сосків, втягнення шкіри, а також почервоніння на грудях – все це підстава пройти мамографію або біопсію. Ущільнення в молочних залозах аж ніяк не завжди говорять про рак, але все ж обстеження не зашкодить.

Здуття живота

Неприємні відчуття в області живота, що супроводжуються втратою ваги або кровотечею, можуть сигналізувати про онкологію грудей, товстої кишки, яєчників, шлунково-кишкового тракту, підшлункової залози або матки. Бути пильними слід в разі, якщо здуття живота довго не проходить.

Висока температура

Підвищена температура тіла, яка тримається довгий час і не пояснюється іншими захворюваннями, може бути ознакою лейкемії або інших пухлинних захворювань кровотворної та лімфатичної тканини.

Втрата ваги

Як би ви не бажали позбутися від зайвих кілограмів, не варто радіти раптовому різкому схудненню. Якщо ви не змінювали харчування і режим тренувань, втрата ваги може вказувати на проблеми зі здоров’ям. Іноді це сильний стрес або захворювання щитовидної залози, але часом різке схуднення може також вказувати на рак підшлункової залози, товстої кишки, шлунка і легень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рак, онкологія, Здоров'я
В тему