22 Серпня 2019
Новини

Як приготувати косметичні засоби з меду

Як приготувати косметичні засоби з меду

Дій активно! Живи позитивно!

Якої лише косметики не зустрінеш нині на поличках крамниць. Проте усі знають, що найкраща та, яка приготовлена з натуральних продуктів. І – бажано власноруч. Отож, про косметичні засоби на основі меду у розмові з Марією Шотік, знаною пасічницею з Луцька.

Пані Маріє, розкажіть чому саме медова косметика стала об’єктом Вашої уваги?

«Ми з чоловіком декілька десятків років займаємося пасічництвом і я постійно переконуюся у величезних лікувальних можливостях продуктів бджільництва. Тому у 2008 року започаткувала унікальну авторську лінію натуральної медової косметики. Адже саме мед має властивість проникати в глибокі пори шкіри, гарно живити її та регулювати водний баланс. За цей час ми відродили десяти забутих рецептур і наші клієнтки встигли переконатися у тому, що ефекти засобів медової косметики нічим не поступається тому ефекту, який отримують після застосування дуже дорогих, брендових засобів. Наші красуні побачили, що медова косметика плавно, але впевнено розгладжує зморшки, освіжає обличчя, робить шкіру ніжною. Окрім цього, медова косметика не має жодних протипоказань і – доступна пересічним українцями».

 Можливо, поділитеся рецептом якоїсь корисної медової маски, яку нескладно приготувати вдома?

«Безумовно! Приміром, для нормальної шкіри підійде ось така – натерте на дрібній терці яблуко потрібно перемішати з двома столовими ложками попередньо підігрітого на водяній бані меду і нанести на чверть години на обличчя. Опісля акуратно зняти ватним тампоном і вмитися прохолодною водою. Маска має омолоджуючий та відбілюючий ефект. При приготування маски для жирної шкіри потрібно взяти по чайній ложці теплого молока, картопляного крохмалю, меду і солі. Все ретельно перемішати і нанести на обличчя на 20 хвилин. Тоді змити спершу теплою, а опісля холодною водою. Така маска живить та освітлює шкіру обличчя. Тим, у кого суха шкіра, варто перемішати чайну ложечку меду, один жовток і столову ложку десятивідсоткових вершків. Нанести на 20 хвилин і змити теплою водою».

 В саунах здавна використовують мед в якості пілінгу.

«Такий пілінг застосовували ще представниці вищих каст у давньому світі. Бо бачили чудову дію меду на шкіру тіла. Отож, потрібно у мед додати трохи солі і масажними рухами нанести на тіло. Такий пілінгсприяє розкупорюванню пор, виведенню шлаків, а також гарно очищує та тонізує шкіру. Також його можна приготувати з меду та кавової гущі. В такому разі тіло матиме аромат суміші меду та кави».

Подейкують, що завдяки меду можна покращити стан волосся. Як саме?

«Мед гарно тонізує, зволожує і живить шкіру голови, а також попереджує ламкість волосся і сприяє його росту. Дуже важливо, що цей продукт бджільництва гарно підходить для будь-якого типу волосся. Отож, для активізації росту волосся можна приготувати ось такий засіб – листок алое перекрутити на м’ясорубці, додати столову ложку касторового масла і стільки ж натурального меду, один жовток і чайну ложку коньяку. Все дуже ретельно перемішати і втерти суміш у шкіру голови та коси. Одягнути шапочку для душу і залишити маску на дві години. А тоді змити теплою водою».

 Які ще засоби для підтримання вроди Ви готуєте?

«Дуже гарно живить шкіру медово-молочний коктейль. Він пришвидшує обмінні процеси у тканинах. Також готуємо бальзам для губ, твердий крем для втомлених ніг на основі чайного дерева та олії. Засобів чимало і головне, що усі вони дарують здоров’я, красу та довголіття».

Олександр Мурин

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, олександр шевченко, конкурси
В тему