Поради

Обираємо дитячий садок

Обираємо дитячий садок

Якщо Вам потрібно вибрати дитячий садок, ознайомтеся з тим, як зробити це правильно.

 

Далі ми наводимо універсальні поради за визначенням того, чи підходить конкретний дитячий сад для Вашої дитини.

  • Огляньте його територію: наскільки вона упорядкована, чи є які-небудь пристосування для ігор, пісок у пісочницях, клумби з квітами. Чи прибирають бите скло в кущах, чи закриті дірки в паркані? Чи ходять по території зграї собак? Всі ці деталі вже характеризують дитсадок і його керівництво. Пам'ятайте, що саме тут будуть гуляти Ваші діти.
  • Ще до запису в садок приходьте з дитиною погуляти поруч або на території садка. Подивіться на інших дітей: як вони себе ведуть, як почувають себе, як займаються з ними вихователі на вулиці. Вам важливо подивитися не тільки на ясельну групу, а й на старших.
  • Огляньте дитсадок всередині. Порівняйте стан коридорів і груп з кабінетом завідувача. Якщо контраст надто великий – це означає, що батьківські гроші забезпечують лише зручність керівництва.
  • Уточніть про наявність додаткових занять, гуртків. На сьогодні можливі також хореографія, гімнастика, англійська мова.
  • З'ясуйте, з якого віку приймають дітей, чи є в дитячому садку ясла.
  • Познайомтеся з вихователькою. Спробуйте з нею поговорити про її підопічних і їхніх батьків. Якщо почуєте занадто багато скарг – і на дітей, і на дорослих, – варто задуматися: чи влаштує вас вихователь. На зустріч з вихователькою можна прийти разом з дитиною. По-справжньому хороший вихователь відразу шукає контакт з майбутнім підопічним, показує іграшки, ігрові кімнати.

Пам'ятайте, що за законом Вас зобов'язані записати і прийняти в найближчий державний дитячий сад, за яким закріплений Ваш будинок. Але ми рекомендуємо завчасно подбати про резервування місця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра
В тему