Поради

Слова, яких не можна використовувати у резюме

Слова, яких не можна використовувати у резюме

Скласти правильне резюме не так і просто, як може здатися. Дуже часто претенденти, які вирішили зайнятися цим питанням без залучення фахівців, роблять помилки, які віддаляють їх від посади мрії, хоча, на перший погляд, нічого неналежного в документі і немає.

Ми розповімо, які слова часто змушують рекрутерів відкласти ваше резюме в сторону.

«Люблю/хочу»

Звичайно, в будь-якому резюме існує пункт, де ви описуєте деякі свої очікування від роботи. Однак в професійному світі точно не місце таким словами, як «Хочу/люблю/маю». Цінності такі слова не несуть, та й видають деяку інфантильність здобувача, що на деяких посадах абсолютно неприпустимо. Тому замість фрази «Люблю вчитися» можна використовувати більш коректне «Проходжу регулярне навчання» і т.д.

«Презентабельна»

Популярне слово в кожному другому резюме, яке складає жінка. Так, на деяких позиціях важливий зовнішній вигляд, особливо якщо ми говоримо про такі посади, як хостес або ресепшионістка. І все ж навіть у цьому випадку варто уникати слів і фраз на кшталт «презентабельно виглядаю» і, не дай Боже, написати «Симпатична». Якщо посада, на яку ви претендуєте, зав'язана на зовнішній привабливості, просто прикладіть своє фото або ціле портфоліо. Рекрутер сам відзначить всі важливі моменти вашого зовнішності.

«Кращий»

Досить смілива заява. І майже завжди недоречне. Так, велике агентство з підбору персоналу опублікувало результати опитувань, де з'ясувалося, що в кожному третьому резюме є таке слово, яке просто неймовірно відштовхує. Пам'ятайте, що для роботодавця важливо, який результат отримає компанія від вашого досвіду, а чи кращий ви, насправді буде зрозуміло по вашій роботі.

Абревіатури

Напевно, саме дратуюче в будь-якому резюме - незрозумілі абревіатури. Зрозумійте, що рекрутер НЕ буде гуглити ваші навчальні заклади або місця роботи, які ви хитро зашифрували в складні абревіатури. Дуже неприємно читати великий текст, де через слово проскакує «ЧНУ», «ДБУ» і т.д. Намагайтеся зробити так, щоб в вашому резюме не залишалося складних моментів, де ейчар може «спіткнутися».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: робота, Кар'єра, Поради
В тему