Поради

Як не вилетіти з роботи: поради психолога

Як не вилетіти з роботи: поради психолога

Ви відчуваєте сильний стрес при зміні роботи, не знаєте, як знайти спільну мову з керівництвом?

Лікарка-психіатриня, експертка з роботи з підсвідомістю Вероніка Сисоєва пояснила, як правильно поводитися в перший робочий день на новому місці.

Фахівчиня склала просту інструкцію, дотримуючись якої вам буде простіше влитися в робочий процес і адаптуватися на новому місці.

  • Вникайте в робочий процес. Навіть якщо ви працювали і раніше за поточною спеціальністю, не варто будувати з себе всезнайку. Пам'ятаєте прислів'я: «Вік живи, вік учись»? І це дійсно актуально. У кожної компанії є свої тонкощі та нюанси роботи, також можуть бути різні вимоги до співробітників та робочого процесу. Будьте відкриті для нового і готові прислухатися до думки і прохань керівника.
  • Дотримуйтесь строго етикету та особистих меж. Не варто з першого дня знайомства звертатися до колег на «ти», цікавитися подробицями їхнього особистого життя і намагатися вивудити іншу «секретну» інформацію. Подібна поведінка в наш час неприйнятна, люди інтуїтивно відчувають каверзу і відносини в колективі в подальшому можуть просто не скластися. Ви відчуватимете дискомфорт при спілкуванні і доведеться шукати нову роботу знову.
  • Оцініть ситуацію. Подивіться, чи збігаються вимоги керівництва з тим, про що ви говорили на співбесіді. Чи є обов'язки, які виходять за межі робочого часу, не входять у ваші обов'язки і не відповідають займаній посаді. Не варто продовжувати працювати «різноробочим» 24/7 без попередньої домовленості та додаткової оплати.
  • Перевірте ставлення керівників до підлеглих, чи дотримується етикет, особисті межі і проста людська повага щодо вас. Якщо ви бачите повну неповагу вже в перший робочий день, то подібна поведінка буде тільки збільшуватися в геометричній прогресії. Не варто залишатися працювати в місці, де людські відносини не є пріоритетом. Бережіть себе і своє психічне здоров'я!
  • Зверніть увагу на систему цінностей. Подумайте, що для вас неприйнятно і йде врозріз з вашими принципами. Не варто залишатися на місці роботи, де буде зруйнована ваша система цінностей, навпаки, ваші погляди з компанією і керівниками повинні збігатися.

Пам'ятайте, що з одного боку необхідно поводитися правильно, відповідно до ситуації, з іншого важливо оцінити, в яких умовах вам доведеться працювати, в якому колективі та емоційній атмосфері, щоб почуватися максимально комфортно, мати можливість якісно виконувати роботу і бути на своєму місці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: робота, Кар'єра, психологія
В тему