Поради

Фрази, які бісять у робочій переписці

Фрази, які бісять у робочій переписці

Сьогодні ділове спілкування плавно «перетекло» в мережу і месенджери, де часом доводиться вирішувати мільйон питань в день. Природно, ми стикаємося з фразами в листуванні, які з часом починають дійсно дратувати, особливо якщо доводиться мати справу з такою людиною на постійній основі.

Ось фрази, які практично нікого не можуть залишити байдужим в негативному ключі.

«Вас почув»

Напевно, одна з найпопулярніших фраз, і при цьому – дуже дратує. Що цікаво, найчастіше її використовують чоловіки, причому ще частіше ті, хто працює в сфері сучасного маркетингу. Опоненту просто незрозуміло, що людина мала на увазі і чого чекати далі від бесіди, фраза ніяк не допомагає налагодити діалог, і якщо ви грішите постійним використанням цього поєднання слів, постарайтеся тримати себе в руках і не використовувати її принаймні в діловому чаті або на бізнес-зустрічі, щоб не залишити поганого враження.

«Сорі, це все ретроградний Меркурій»

Досить свіжа фраза, яка встигла вибісити половину офісних працівників по всій країні. Нещасний Меркурій стає причиною незданих звітів, запізнень, слабких показників роботи і раптового зниження працездатності. Особливою популярністю подібна фраза користується у співробітників у віці до 30 років. Якщо вам раптом захочеться освідчитися в робочому чаті з залученням Меркурія, найкраще відмовитися від цієї ідеї.

«Давайте голосом скажу»

Аудіоповідомлення в листуванні – особлива категорія зла. Перебуваючи в людному і шумному місці, практично неможливо прослухати повідомлення без гарнітури. Доводиться відходити подалі від людей, в громадському транспорті шукати спосіб, щоб оточуючі не стали мимовільними слухачами і т.д. Якщо ви розумієте, що крім вас аудіоповідомленнями ніхто не користується в чаті, постарайтеся знайти час і написати все, що хочете сказати, текстом.

«Вмію в дизайн/маркетинг/IT...»

Сучасні формулювання можуть не тільки виявитися незрозумілими для старшого покоління, а й досить дратівливими. Прикладом може стати фраза, яка завжди починається з «вмію в ...» Якщо для молодих співробітників така форма цілком терпима, то для людей, які знаходяться в тій же сфері вже дуже давно, подібний вираз стає маркером «зеленого» фахівця і взагалі зіпсувати враження про себе як професіонала всього однією фразою дуже легко. Будьте обережні і продумуйте не тільки що, але і ЯК ви хочете сказати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: робота, Кар'єра, Поради, цікаво знати
В тему