Поради

Пошук роботи: про що не треба розповідати на співбесіді

Пошук роботи: про що не треба розповідати на співбесіді

Інтерв'ю – це завжди випробування, навіть якщо ви шукаєте роботу не вперше. Дуже часто ми робимо помилки, які віддаляють нас від роботи мрії, причому ми можемо навіть не зрозуміти, що такого сказали.

Ось які моменти варто врахувати під час наступної співбесіди, щоб опісля не роздумувати, чому ж відмовили в цей раз.

Все життя пролетіло перед очима

Багато рекрутерів не дуже люблять питання: «Розкажіть про себе», але лише тому, що деякі претенденти починають розповідати речі, які можна знати тільки найближчим. Іноді історія життя починається з дитсадка, але ж ейчара цікавить зовсім не це. Важливо зрозуміти, що прохання розповісти про себе має на увазі ваш розповідь про професійні успіхи, в крайньому випадку, можете згадати університетські успіхи, якщо ви початківець або ж ви досягли чогось СУПЕРВАЖЛИВОГО в студентські роки. Все інше в оповіді краще опустити, не перевантажуйте потенційного роботодавця.

Ніяких проблем

Ще одна ситуація на інтерв'ю, яка віддаляє вас від роботи мрії, - скарги на власне життя і спроби викликати провину в душі ейчара. Не думайте, що рішення поставити рекрутера в незручне становище, зіграє вам на руку. Будь-яка компанія зацікавлена в запрошенні співробітника, який допоможе розвиватися компанії, а великі особисті проблеми можуть стати блоком для вашої ефективної роботи. Не варто згадувати про це в перші півгодини знайомства з ейчаром.

Нема питань

Ніколи ... ніколи не вимовляєте цю фразу. Коли ви не берете заключне слово на співбесіді, може здатися, що ви не надто зацікавлені в цій посаді. Постарайтеся ще до інтерв'ю продумати питання, які можна задати в кінці. Пам'ятайте, що ви повинні стати повноцінним учасником діалогу, а не людиною, з якої кліщами будуть витягувати відповіді на питання.

Спробуйте дізнатися щось цікаве про компанію і задавайте не дуже банальні питання, якщо у вас вийде вразити рекрутера, можете розраховувати на другу зустріч і наближення до посади мрії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: робота, Кар'єра, Поради
В тему