Поради

Три найголовніші кроки, якщо ви вирішили змінити професію після 30

Три найголовніші кроки, якщо ви вирішили змінити професію після 30

Зміна професії завжди дається непросто, особливо після того, як ви пропрацювали в одній області пристойну кількість років. Але сучасний світ змінюється так швидко, що зміна професії - цілком логічний варіант, коли на ринку праці маячить більш перспективна пропозиція. Про що ж варто пам'ятати, якщо ви вирішили змінити своє професійне життя на рубежі 30, ми і поговоримо.

Досліджуйте цю сферу

Найбільша помилка, яку здійснюють багато людей, - звільнення з попереднього місця роботи ще до того, як підібрали нове. Пам'ятайте, що ви не просто переходите в іншу компанію, але в ще незвідану вами область, де існують свої правила, з якими ви можете бути не знайомі. Не варто кидати роботу і займатися навчанням, ви можете робити це паралельно. Уже після того, як ви будете почувати себе впевненіше в новій області, пройдете навчання, переговорите з експертами з цієї галузі, можна займатися пошуками підходящої вакансії, при цьому працюючи на старій роботі.

Яких навичок вам не вистачає?

Природно, при різкій зміні діяльності доводиться «добирати» необхідних навичок. Щоб вам було простіше зрозуміти, куди рухатися, складіть список умінь, без яких ви не зможете працювати на новій посаді. Це можуть бути навички роботи в спеціалізованих програмах, мови або щось подібне. Освойте всі відсутні моменти ще до того, як поринете в безодню пошуку.

Заведіть блог

В епоху соцмереж ніколи не знаєш, наскільки корисним може виявитися простий акаунт. Багато роботодавців і великі гравці ринку моніторять соцмережі на предмет пошуку нових імен в своїй області, так чому б не заявити про себе? Припустимо, ви плануєте займатися маркетингом або вирішили різко перейти в викладання мов, в цьому випадку блог стане просто чудовим онлайнпростором, де ви зможете час від часу ділитися професійними моментами свого життя і, можливо, залучите людей, які будуть з вами на одній хвилі і стануть вашою основною аудиторією навіть після того, як ви визначитеся з основною роботою. Такі контакти через мережу можуть бути неймовірно корисними, та й вас буде знати більше людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: робота, Кар'єра, Поради
В тему