Поради

Чи треба дитині відвідувати гуртки

Чи треба дитині відвідувати гуртки

Чи потрібно віддавати дитину в секцію чи на гурток? Який вибрати серед усього різноманіття, щоб ваше чадо отримувало задоволення від занять в ньому.

 

Функціональні переваги гуртків

 

Організовує дозвілля дитини. Після занять у школі дитина зможе заповнити час корисною і цікавою роботою. Окрім того, ризик потрапити в сумнівні компанії і перейняти негативний досвід від своїх однолітків зменшується. І батьки, котрі працюють, знають, що під наглядом керівника дитина заходиться в безпеці, і не хвилюються за неї.

 

Сприяє розвитку спілкування. Батькам сором’язливих і замкнутих дітей радять записувати їх на гуртки для того, аби розширити коло їхніх друзів, викликати бажання спілкуватися, розвиваючи комунікативні навики.

 

Формує відповідальність і самостійність, вміння цінувати свій час, планувати свій день. Якщо дитина займається в певній секції,то повинна виконувати ряд завдань:

  • мати розклад занять і вчасно на них приходити;
  • збирати всі необхідні речі для занять;
  • виконувати домашні завдання, які дає керівник;
  • розділяти свій час так, щоб встигати все: і в школу ходити, уроки робити, з друзями спілкуватися, батькам допомогти і т. д.

Підвищує рівень самооцінки. Відвідуючи той гурток, який справді подобається, допоможе дитині досягнути успіхів. І ця маленька перемога дозволить повірити в себе, в свої можливості. Вона стане більш впевненою не тільки в межах цього гуртка чи секції, але в повсякденному житті.

 

Важливо врахувати думку дитини, куди б вона мала бажання ходити, чим займатися. Можливо, у неї є певні таланти або ж є певні схильності до якогось виду діяльності, розумової чи фізичної. Не можна нав’язувати їй свою думку і ставити перед фактом. Треба запитати, що її цікавить, чим би вона хотіла займатися у вільний час.

 

Вибір хобі залежить від темпераменту і рис характеру, якими наділена дитина. Творчі гуртки, зокрема заняття в художній та музикальній школах,  вибирають загалом меланхоліки. Якщо ваша дитина – флегматик, варто записати її в спортивну секцію або ж комп’ютерно-технічний гурток. Дитині-сангвініку корисно вибрати драматичний гурток або школу іноземної мови. Рухливим маленьким холерикам, які полюбляють швидкість, слід записати на плавання або інші види спорту.

 

Окрім оцінки природних здібностей дитини, потрібно оцінити стан здоров’я. Якщо дитина страждає хронічними захворюваннями, треба проконсультуватися з педіатром. Оскільки в одних випадках заняття спортом покращує фізичне здоров’я, а в інших – погіршує.

 

Дорога до місцезнаходження гуртка повинна займати не більше часу, ніж самі заняття.

 

Спортивні секції та гуртки – це дуже важливий етап у житті дитини. За їхньою допомогою розвиваються здібності і навики, зокрема і комунікативні, постійно їх вдосконалюючи. Тому слід підійти відповідально до вибору того чи іншого хобі вашої дитини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра
В тему