Поради

Англійська мова із 3 років: поради батькам

Англійська мова із 3 років: поради батькам

Навчати трирічну дитину іноземної мови краще у вільному спілкуванні, а не сидячи за столом з підручником. Для початку показуйте на предмет і називайте його англійською мовою. Це можна робити під час прогулянки, ігри з ляльками або іграшковими тваринами.

 

Граючи, дитина може вивчити назви тварин, кольори, рахунок до десяти, назви предметів одягу. Поступово, коли дитина почне розуміти окремі слова, починайте вводити прості конструкції, такі як «I've got», «I like», «Give me a ...», «Where is the ...?» І об'єднувати слова у фрази. Можна робити разом з дитиною веселу зарядку англійською мовою. Тільки багаторазове і регулярне повторення слів і конструкцій може дати стійкий результат. Не очікуйте фантастичних результатів з перших днів занять. Навіть якщо дитина поки не говорить іноземною мовою, це не означає, що ваші старання даремні. Всі діти різні – трапляється, що дитина довгий час вбирає нові знання, але не демонструє цього. А через кілька місяців відбувається «прорив», і дорослим залишається тільки дивуватися – як багато, виявляється, малюк запам'ятав.

Процес навчання буде успішним, тільки якщо дитина сама з цікавістю буде займатися англійською мовою. Навіть дорослі насилу переносять нудне зубріння, а діти 3 років здатні сконцентруватися тільки на те, що їх дійсно захоплює. Тому передусім навчання англійської мови має проходити за допомогою гри.

Для розуміння англійської мови та розширення словникового запасу дуже добре дивитися мультфільми англійською мовою. Тим не менш, для повноцінного навчання тільки перегляду мультфільмів і прослуховування аудіозаписів недостатньо. Дослідження психологів підтверджують, що для успішного розвитку та досягнення результатів у навчанні дитині 3 років необхідні фізичний контакт і живе спілкування. Тому навчання іноземної мови за допомогою мультфільмів буде набагато ефективніше, якщо батьки будуть дивитися мультфільми англійською мовою разом з дітьми, а отримані знання будуть закріплюватися під час ігор і в побуті. Не секрет, що маленькі діти потребують багато уваги, і в молодих батьків завжди не вистачає вільного часу. Тому коли дитина дивиться мультфільми, виникає велика спокуса залишити її одну і зайнятися нарешті своїми справами. Дитина часто підсвідомо сприймає це як спробу «звільнитися» від неї за допомогою мультиків і протестує проти цього. Це стосується і навчальних комп'ютерних програм. Хоча нас переконують, що комп'ютерні програми інтерактивні, вони не здатні замінити дитині живе спілкування.

Намагайтеся вчити пісні, дивитися мультфільми англійською мовою, повторювати фрази разом з дитиною. Це значною мірою посилить її бажання вчити англійську. За можливістю розмовляйте англійською мовою вдома, коли просите малюка прибрати іграшки, коли одягаєтеся на прогулянку. Це забезпечить велику кількість повторень, необхідних для успішного запам'ятовування англійських слів. Удачі вам і вашому малюкові!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра
В тему