Поради

Де знайти репетитора – професіонала своєї справи?

Де знайти репетитора – професіонала своєї справи?

У наш час практично кожен хоча б інколи відчуває потребу у володінні іноземною мовою, найчастіше англійською, мовою міжнародного спілкування, бізнесу, політики та туризму. Як же знайти хорошого репетитора? Подаємо кілька варіантів, які можуть залежати від різних параметрів.

 

За знайомством

Мабуть, найпопулярніший варіант вибору репетитора або курсів. І, до речі, дієвий. Зазвичай хорошого репетитора передають з рук в руки, тому не засмучуйтеся, якщо Вам відмовлять, адже він просто вже може бути зайнятий і йому не вдасться взяти ще одного учня.

Але Вам пощастило, Вас все-таки взяли. До нього ходив Ваш друг, який вже після 5 заняття почав говорити іноземною мовою, а після 30-го вже закінчив навчання і не потребував перекладача за кордоном. Але проходить 10 занять і 20, а Ви досі не розумієте різниці між Present Simple і Present Continuous, Ви дивується. Насправді, така ситуація може виникнути з двох причин: викладач працює у вузькій спеціалізації, наприклад, викладає більше фонетику, ніж граматику, або, навпаки, дохідливо пояснює граматику, але мало приділяє уваги розмовній мові. Друга причина криється у Вашій особистій мотивації і здібностях, могло виявитися так, що у Вашого друга були гуманітарні нахили, а у Вас – технічні, тому і мова Вам дається важче і вивчати її Вам доведеться довше.

 

У навчальному закладі

А чому б і ні? Ви вже там вчитеся, викладач знає Ваші слабкі і сильні сторони, тому відразу знайде до Вас підхід, не втрачаючи на це декількох занять. З іншого боку, у цього виду навчання є і мінуси – Ваш викладач буде більше акцентувати увагу на ті теми, які Ви проходите у нього на уроках в школі, виші, що цілком зрозуміло – він готує Вас до складання його іспитів, але ж хочеться різноманітності, чи не так? Та й інші учні можуть косо дивитися на Ваші «нібито куплені» оцінки. Відомо, що і Ваш викладач не зможе вже об'єктивно оцінювати Вас на іспиті, і швидше за все, оцінку Ви отримаєте вище. Але чи це була Ваша мета? Хороший педагог рідко бере свого ж учня на репетиторство, знову ж таки, щоб не бути суб'єктивним.

 

За оголошеннями

Можна почати вивчати різні оголошення в ЗМІ: газетах, журналах, на телебаченні, соцмережах, спеціалізованих сайтах і форумах про репетиторство, але і тут нелегко зробити свій вибір: можна взяти за репетитора непрофесіонала, особливо в гонитві за низькою ціною. І ось тут доведеться самому шляхом спроб і помилок знайти для себе відповідний варіант. Порівнюйте не тільки ціни, а й поговоріть з кожним, дізнайтеся, які методики вони пропонують, на що роблять нахил у викладанні мови, хто з них ще студент, хто вже вчитель на пенсії, хто учитель вишу, а хто працює в школі, хто готує до ЗНО, а хто – до міжнародних іспитів. Вибирайте за розмовою, за Вашими особистими вимогами, за ціною, за відстанню до Вашого будинку і т. д. Хороший репетитор врахує всі Ваші індивідуальні психологічні особливості, щоб максимально правильно і комфортно вибрати для Вас форми і методи викладання.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра
В тему