Поради

Як вибрати тренінг особистісного росту

Як вибрати тренінг особистісного росту

Вибрати тренінг особистісного росту і зрозуміти, наскільки він якісний і корисний, можна за певними ознаками.

 

За відгуками і рекомендаціями людей. Зрозуміло, що чим більше людей знайшли конкретний тренінг для себе корисним, ймовірність того, що його проходження принесе і вам користь значно вище, ніж якщо б ви стали відвідувачем нікому не відомого тренінгу, проведеного невідомим тренером. Ще краще якщо серед тих, хто може порекомендувати певний тренінг, є більш-менш відомі особистості, які цінують свою репутацію.

Насамперед слід звернути увагу на відгуки про тренінги особистісного росту в Інтернеті для вибору кращого з них. Але варто бути розбірливим і відрізняти хвалебні відгуки, написані самими тренінг-компаніями, від відгуків реальних людей!

При виборі тренінгу нерідко люди покладаються на думки знайомих, які пройшли потрібний їм тренінг особистісного росту. Безумовно, до таких рекомендацій варто прислухатися – вони допоможуть усвідомлено прийняти рішення.

 

За описом. Програма тренінгу особистісного росту повинна міститися в описі хоча б у стислій формі. Найчастіше в оголошеннях йдеться лише тільки про те, яких успіхів ви зможете досягти після проходження тренінгу, і ні слова – про методику, на якій засновано це навчання.

Якщо опису немає взагалі, то варто задуматися! Така ситуація може говорити про невідповідального і некомпетентного тренера. Чому в такого тренера ви зможете навчитися?

 

За інформацією про тренінговий центр. Тренінги особового росту можуть проводитися незалежними коучами або проходити на базі тренінгового центру. Якщо ви вибрали тренінг, пропонований тренінговим центром, то детально вивчіть його сайт і врахуйте наступні моменти:

Із якого періоду працює компанія. Молоді центри можуть пропонувати найсвіжіші та цікаві програми, але найімовірніше, під час тренінгу вас чекають деякі неприємні моменти: низький рівень проведення, не дуже гарна організація процесу, некомфортні умови і так далі.

Які саме тренінги проводить ця тренінгова компанія. Заняття можуть бути раціональними і більше прикладними або ж, навпаки, логічно незрозумілими і езотеричними. Це дуже просто відстежити за завданнями цього центру, назвами тренінгів і темами, які обговорюються на форумі сайту компанії.

Із якими тренінговими центрами або тренерами цей центр співпрацює. Чи має своїх коучів або працює тільки із запрошеними тренерами. Якщо в штат тренінгової компанії входять свої вчителі, то це великий плюс, що демонструє її цілеспрямованість і постійність.

Існують компанії, які не мають своїх тренерів (особливо ті, які спеціалізуються на бізнес-тренінгах) і що працюють тільки з фрілансерами (запрошеними тренерами). Оцінювати такі центри не варто, тут треба загострити увагу на персоні конкретного коуч-тренера.

 

За інформацією про тренерів. Достовірна і докладна інформація про людей, які проводять психологічні тренінги особистісного зростання, – важливий аспект, який повинен бути вами обов'язково проаналізований і врахований при виборі тренінгу. Добре, коли тренер особистісного зростання має успіхи у різних сферах, пройшов певний шлях розвитку і має реальні досягнення в тій чи іншій галузі. Людина, що володіє багатим життєвим досвідом, чіткою життєвою позицією, дасть більше, ніж самоучка, який осягав всі премудрості цієї професії у книгах і безкоштовних онлайн-семінарах.

 

За ступенем жорсткості. Якщо у вас виникла необхідність в трансформаційному або психотерапевтичному тренінгу, знайте, що вони сильно відрізняються за мірою впливу на людську психіку. Якщо у вас тонка душа, то вам необхідні тренінги пом'якші. Якщо ви не сильно чутливі, але й не вважаєте себе занадто сильною особистістю, то вам підійдуть тренінги незначної або середньої жорсткості. Якщо ж ви впевнена людина із сильним непохитним характером, то вам пряма дорога на жорсткі тренінги.

На жаль, мало хто вказує подібну інформацію, але тренінгові центри та індивідуальні коуч-тренери, які є учасниками Міжнародної асоціації професіоналів розвитку особистості, зобов'язані на своїх сайтах і в рекламних буклетах робити позначки про ступінь жорсткості того чи іншого тренінгу.

 

За ціною. Треба розуміти, чим голосніше ім'я тренера і вище якість тренінгів, тим більше ціна. Звичайно, ця залежність дотримується не завжди, але в цілому це тенденція. Однак важливо не те, яка вартість тренінгу, а те, яке співвідношення його ціни з ціною вирішення ваших проблем і набутих знань. Ефект може виражатися в чому завгодно. У поліпшенні здоров'я або відносин з оточенням, в отриманих професійних навичках або в покращенні самооцінки, в доході, нарешті. Адже це все виражається в цифрах.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, Тренінги
В тему