Поради

Готель, мотель, пансіонат та інше – у чому різниця

Готель, мотель, пансіонат та інше – у чому різниця

Термінів, які визначають заклади готельного типу, є чимало. З’ясуємо, що означає та чи інша назва.

 

Готель

Передбачає наявність вмебльованих номерів, одномісних і багатомісних. Відвідувачі забезпечені харчуванням і обслуговуванням. Серед мінімальних вимог, яким повинен відповідати готель, є робота у цілодобовому режимі, наявність окремого входу і відокремлення від інших будівель. У закладі цілодобово мають бути присутніми покоївка або адміністратор. Номерів у готелі повинно бути більше, ніж п’ять.

 

Міні-готель

Кількість номерів – мінімум три, максимум – 30. Зазвичай такий готель є родинним бізнесом. У ньому намагаються забезпечити максимальний комфорт. Ціна на послуги нижча, ніж у звичайних готелях. Ідея міні-готелю полягає у створенні більш затишної, домашньої атмосфери, яку не завжди можуть дати великі готельні заклади.

 

Готель-люкс

Готель, який знаходиться у центральних частинах міста, або найбільш популярних серед туристів. Рівень обслуговування найвищий. У таких закладах приймають поважних гостей, тут є усе необхідне для ділових зустрічей чи семінарів. Ціни на послуги найвищі серед усіх закладів готельного типу.

 

Готель середнього класу

Може бути значно більшим від готелю-люкс, але пропонує якість дещо нижчого рівня. Розміщується у центральних частинах, приймає приїжджих різного статусу, і, відповідно, цінова політика досить широка, залежно від рівня якості апартаментів.

 

Готель-апартамент

Номери готелі схожі на квартири і розраховані на тривале перебування туристів, серед яких в основному сім’ї. У переважній більшості апарт-готель працює за системою самообслуговування. Ціни різняться в залежності від якості і новизни будівлі і внутрішнього облаштування.

 

Готель економ-класу

Номери прості, без надмірностей. Кількість послуг обмежена. Розрахований для охочих максимально зекономити на готельних послугах.

 

Готель-курорт

Розміщується у курортній зоні, розрахований для комфортного відпочинку туристів, часто включає у спектр послуг наявність спа-салону, косметичних і медичних процедур, басейнів.

 

Гостьовий будинок

Належить приватній особі, яка пропонує винаймати або орендувати окремі кімнати, або навіть цілий будиночок. Часто родина власника гостьового будинку проживає у ньому ж на окремій території. Також у гостьових будинках доводиться готувати самотужки, але це позначається на більш дешевій вартості проживання.

 

Кемпінг

Місце, де відпочивають туристи, котрі подорожують транспортом і живуть у ньому ж. Кемпінги часто розташовуються ближче до мотелів чи інших туристичних об’єктів, але подалі від місць великого скупчення людей. У кемпінгу туристи можуть отримати можливість переночувати і отримати базові зручності типу душової кабіни, санвузла, кухні і кухонних приналежностей.

 

Бунгало

Легка простора споруда, яка може мати підвищену комфортність та оригінальний дизайн. Призначена для відпочинку компанією чи удвох.

 

Мотель

Невеликі споруди, максимум на два-три поверхи, середнього рівня сервісу. Ціни нижчі від готельних, а послуг менше. Розрахований на відпочинок цілої родини або автотуристів.

 

Пансіон

Дешевший аналог готелів, який може забезпечувати і триразове харчування, і інші послуги, а проте не зобов’язаний відповідати рівням готельної зірковості. Зазвичай невеликий заклад, розрахований на одночасний прийом 20-30 осіб. Дуже часто належить родині, яка займається обслуговуванням.

 

Пансіонат

Готель, розташований у відпочинковій зоні зі спрощеним рівнем послуг. Забезпечує відпочинок і харчування для туристів. Може пропонувати додаткові послуги для оздоровлення. Часто розміщується поблизу санаторіїв чи інших готелів. Рівень сервісу середній.

 

Гостинний двір

Рівень обслуговування спрощений або низький. Для тих, хто хоче істотно зекономити на відпочинку.

 

Флотель

Готель підвищеної комфортності із широким спектром послуг, серед яких зали для фітнесу, один або кілька басейнів, прокат плавальної техніки та інше.

 

Хостел

Заклад, розрахований загалом для молоді. Забезпечує спальне місце. В одному номері одночасно можуть проживати сторонні люди. Найбільш економний варіант для тих, хто не затримується довго в одному місці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему