Поради

Як схуднути в бані з користю для здоров'я

Як схуднути в бані з користю для здоров'я

Заповітна мрія багатьох жінок - милуватися в дзеркалі своєї тонкою талією і стрункими стегнами. Але як бути, якщо талія і стегна поки що не дуже радують?

Спробуйте сходити в баню! За одне відвідування лазні можна позбутися від 2 кг зайвої ваги! Як? Читайте цю статтю, і ви взнаєте, як схуднути в бані без шкоди для здоров'я.

8  порад, як ходити в баню, щоб схуднути

Навіщо вимотувати себе дієтами або багатогодинними тренуваннями, якщо можна просто відвідати парну: розслабитися в теплі, прогрітись, зміцнити імунітет і стати стрункішою? Щоб вразити навколишніх своїм перетворенням на кращу сторону і не нашкодити своєму здоров’ю, дотримуйтесь наступних правил грамотного схуднення за допомогою бані.

Прогрівайтесь поступово

Спочатку - прийміть теплий душ. Потім - насухо розітріть тіло рушником. І тільки потім вирушайте в парну. Важливо підготувати організм до теплових процедур. Паритися в лазні, щоб схуднути нескладно.

Приляжте на нижній полиці, закрийте очі, подумайте про що-небудь приємне. Наприклад, про те, як чоловіки скоро почнуть задивлятися вам услід і робити компліменти.

Зігрілися? Зробіть невелику перерву і повертайтеся, на цей раз - на верхню полицю. Головне - не сидіть, а саме лежіть - 5-10 хвилин, постійно повертаючись з боку на бік. Чому треба лежати?

Нирки виділяють більше сечі в положенні лежачи. Потіючи, ми знижуємо навантаження на нирки, оскільки виводимо токсини через шкіру.

Завдяки цьому нирки можуть відпочити і відновитися. Але це за умови, що в крові міститься достатня кількість поживних речовин.

Отже, відвідуйте лазню 1 раз в тиждень, пийте чисту воду, повноцінно харчуйтеся, висипайтеся і згодом нирки почнуть працювати краще. Ви ж хочете поліпшити здоров'я і бути у відмінній формі?

Партеся з віником

Вже звикли до гарячого пару? Переходьте до прогрівання з віником. Удари віником підсилюють ефект від відвідування лазні: пар краще впливає на організм, а за рахунок масажу формується фігура. Приділіть особливу увагу проблемним зонам.

Крім того, в листі віника містяться корисні речовини, особливо якщо він дубовий, березовий або евкаліптовий. Вони розкривають свої цілющі властивості саме в лазні.

Завдяки впливу гарячого вологого повітря і активного масажу віником, кров починає швидше циркулювати по організму, проникаючи в усі «проблемні» місця. Розм'якшується сполучна тканина, прояви целюліту поступово стають все менш помітними.

Як виникає целюліт? В першу чергу - через порушення руху крові і лімфи в сполучній тканині поруч з жировими клітинами. Кров туди не надходить, ця сполучна тканина твердне і потовщується. А в бані відбуваються зворотні процеси. Ось і весь секрет, як правильно схуднути в лазні. Дуже скоро ви будете виглядати молодшою!

Використовуйте аромомасла

Щоб ефективніше (і приємніше) знижувати вагу в лазні, використовуйте під час прогрівання аромомасла. Наприклад, апельсинове або евкаліптова відмінно підійде. Головне - не перестарайтеся! Вам вистачить 10, максимум 20 крапель. Додайте їх в ківш з гарячою водою і окропіть нею лавки, стіни і підлогу.

Зробіть масаж

Ми вже з'ясували, що теплові процедури покращують кровообіг, і целюліт потихеньку відступає. Але щоб прискорити цей процес і швидше схуднути в лазні, потрібно робити масаж з медом на проблемних ділянках. Ви ж хочете підтягти шкіру і поліпшити фігуру?

Як схуднути, відвідуюючи баню?

Як схуднути, відвідуюючи баню?

Доглядайте за шкірою

Попарилися від душі? Тепер обов'язково сполосніться в теплій воді і витріть тіло сухим рушником.

Прийшов час приділити увагу шкірі. Скористайтеся скрабом або пілінгом. На розпарену шкіру вони діють набагато краще. І вже після такого глибокого очищення ви можете із задоволенням нанести живильну зволожувальну маску.

До речі, скраб легко зробити самостійно. У вас знайдеться морська сіль і сметана? Змішайте їх і отримаєте відмінний скраб проти целюліту, який посилює потовиділення і виводить з організму токсини. Поступово ви позбавитеся від зайвої ваги і зайвого навантаження.

Читайте також

Пийте чисту воду

Високі температури і гаряча пара прискорюють роботу потових і сальних залоз. Ми активно потіємо, як наслідок - втрачаємо зайві кілограми. І не тільки кілограми, але і запас рідини. Це загрожує небажаними наслідками.

Випивати достатню кількість води дуже важливо, ви ж хочете оздоровити свій організм?

Посміхайтеся

Гарний настрій - запорука успіху в будь-якій справі! І спалювання зайвих кілограмів в лазні - не виняток. Розслабляйтеся, посміхайтеся, не думайте про проблеми.

Парна - місце для спокійного відпочинку і релаксації. Отримуйте задоволення, уявляйте, як жирові складочки повільно тануть під дією тепла.

І все задумане здійсниться! Бути задоволеною своїм зовнішнім виглядом може дозволити собі кожна жінка, якщо тільки захоче!

Худніть в бані з посмішкою!
Худніть в бані з посмішкою!

Не переїдайте

І краще взагалі не їжте за 2 години до відвідування парної. Інакше, швидше за все, відчуєте себе погано. А ви ж збираєтеся отримати задоволення, вірно? Відразу після лазні теж накидатися на їжу не варто. Особливо на солоне - сіль заважає скидати зайві кілограми.

А ось трав'яний чай з медом або фруктозою попити можна. Але тільки чай - в лазні категорично забороняється пити будь-які алкогольні напої.

Ви знали, що у такий спосіб відправили на той світ безліч неугодних радників, чиновників і навіть імператорів? Їх як слід парили в лазні, а потім підносили випити. В результаті серце не витримувало такого навантаження і ...

Правила відвідування парної

Бездумне відвідування парної принесе вам мало користі. Щоб швидше досягти гармонії душі і тіла - дотримуйтесь наступних правил:

  • Перед тепловими процедурами не приймайте сечогінні засоби - це небезпечно для здоров'я.
  • Парна не терпить поспіху і суєти, відвідувати її треба підходами по 10-15 хвилин, особливо новачкам.
  • Прислухайтеся до себе під час процедур, не можна паритися через «не можу».
  • У перервах між підходами в парну надягайте халат, щоб уникнути швидкого охолодження.
  • Обливання холодною водою після парилки загартовує, однак якщо ви хочете знизити вагу, треба дати організму охолонути плавно і не поспішаючи.
  • Після бані краще спокійно відпочити. Можна полежати на дивані або погуляти на свіжому повітрі, особливо якщо за вікном літо.

Можливо, у вас є свої особисті секрети, як краще схуднути в лазні? Поділіться в коментарях під цією статтею.

Читайте також

Яку лазню вибрати, щоб швидко схуднути?

Ви скажете: жарке повітря і пар є в будь-якій лазні, яка різниця, куди піти? Але все-таки різні лазні відрізняються. Чим? Паром і температурним режимом:

  • Турецький хамам - це невисокий температурний режим, всього 50 градусів. Підходить тим, кому важко переносити високі температури.
  • Фінська сауна - це сухий гарячий пар і температура до 80 градусів. У ній зазвичай просто лежать або сидять на полиці і пітніють.
  • Російська лазня - найгарячіша. Пара тут волога, а температура може досягати 110 градусів!

Так в яку ж баню краще ходити, щоб схуднути? Вибирайте ту, де ви відчуваєте себе комфортно, де вам більше подобається. Головне - відвідуйте парну регулярно і дотримуйтесь вищеописаних порад.

Спортсмени рекомендують: для того, щоб скинути вагу в мінімальні терміни, найкраще підходить саме російська лазня! Чому? Дуже просто: в ній ви втрачаєте більше рідини, обмінні процеси активізуються, і зайві сантиметри йдуть досить швидко.

Головне - прислухайтеся до себе і свого самопочуття. Погодьтеся, зберегти працездатність, бадьорість і енергію не менш важливо, ніж позбутися від комплексів.

Як схуднути в лазні?
Як схуднути в лазні?

На скільки можна схуднути в бані?

За один правильний сеанс в лазні можна схуднути приблизно на 2 кг. Для того, щоб досягти такого ефекту потрібно стимулювати рясне потовиділення. Наприклад, є два способи: натерти тіло медом з сіллю або 76-градусним спиртом. Мед із сіллю якось приємніше, до того ж працює ще і як скраб.

Обидва ці способи викликають рясне потовиділення, яке триває навіть після виходу з парної. Ось чому після бані не можна різко охолоджуватися - це зупинить потовиділення. Якщо хочете повернути свою тонку талію - потерпіть, не стрибайте в басейн та не біжіть під холодний душ.

Що ще варто знати про схуднення в лазні?

  • Перш, ніж черговий раз йти в лазню обов'язково перевірте свою вагу. Треба мати уявлення, до чого призводять ваші зусилля. При необхідності ви завжди зможете скоригувати свої дії.
  • Після лазні рекомендується півтори-дві години побути в теплому ліжку. Після цього піде на користь прогулянка на  свіжому повітрі.
  • Якщо Ви прагнете швидко схуднути, то бажано не пити після лазні - потерпіть 4-5 годин.

Але! Не тіште себе надією, що ви будете худнути на кілька кілограм кожного разу. Просто ходіть в парну щотижня - і незабаром ви відчуєте легкість у всьому тілі, помітите поліпшення самопочуття і почуєте бажані компліменти!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, Здоров'я, схуднення, жінки
В тему

Останні матеріали