Поради

Поради, які допоможуть позбутися мішків під очима

Поради, які допоможуть позбутися мішків під очима

Прокидаючись зранку, найменше, що хочеш побачити у дзеркалі – мішки та синяки під очима. Проте навіть тривалий  сон не гарантує гарного вигляду шкіри обличчя зранку, адже людина виглядає втомленою та несвіжою.

За статистикою, кожен третій відвідувач косметологів стикається із проблемою мішків і синяків на делікатних покривах у цій зоні та мріє їх позбутися. Тож якщо знати причину, позбутися проблеми, а заодно і непривабливого відображення у дзеркалі, нескладно.

Чому з'являються мішки під очима

Основний фактор, який провокує появу недоліків – накопичення води. Жирова клітковина, розміщена в товщі шкіри, вкупі з анатомічними особливості очниць сприяють застою. Однак впливають і інші фактори:

  • Втома. Через недостатню кількість часу для відпочинку порушується водно-сольовий баланс. Тому необхідно спати хоча б 7-8 годин;
  • Нестача води. Для оновлення клітин потрібна чиста вода. Якщо протягом дня вживати чаї, каву, морси чи соки, їх організм «оброблятиме» і виводитиме довше, ніж звичайну воду;
  • Пристрасть до солоного. Сіль утримує рідину в організмі, тож вживаючи багато солоного готуйтеся до мішків та синяків;
  • Напруження мускулатури. Коли людина багато працює за комп’ютером, активно читає із телефону м’язи довкола очей постійно напружені. Шкіра у цій зоні дуже делікатна та не готова до навантажень;
  • Невідповідна косметика. Для покривів у цій зоні слід використовувати спеціальний крем із зволожувальними компонентами, наносячи його за 1,5 години до сну. Він «притягує» рідину, тому якщо наносити крем перед сном, зранку з’являться мішки. Ще гірший ефект при використанні звичайного крему для лиця.
  • Шкідливі звички. Куріння та алкоголь – перші вороги дерми, особливо згубні для делікатної зони лиця. Ще варто запобігати вживанню солодощів і великої кількості кави, особливо ввечері.
  • Спадковість. У декого може бути генетична схильність до утворення набряку. У такому випадку позбутися їх остаточно не вийде, але можна значно зменшити прояви.

Як швидко прибрати мішки під очима

Коли часу небагато, необхідно екстрено вирішити проблему. Є чимало простих методів:

  1. Використайте лід. Буквально за кілька хвилин значно зменшити чи взагалі позбутися мішків і синяків поможуть кубики із льоду (перед заморожуванням у воду радять додати листя м’яти чи евкаліпту, які посилюють охолоджуючий ефект). Тримати кубики треба по 3-4 хв, можна зробити 2 рази з перервами.
  2. Огіркові кільця. Шматочки огірка не даремно утримують позицію лідера із догляду за делікатною шкірою. Ферменти соку дадуть позбутися запалення та швидко дренажуватимуть воду. Перед застосуванням овоч радять охолодити, та прикласти на 10-15 хв.
  3. Зробіть масаж. Лімфодренаж розжене застояну ліфту та воду, яка зібралася в мішки. Для цього безіменними пальцями легко постукують від внутрішнього кутика ока в напрямку привушних лімфавузлів. Процедуру повторити для обох повік, тоді протягом кількох хвилин пощипувати брови у напрямку від носа до брів. Аби «розігнати» лімфу по організмі та покращити її обіг вставайте на пальчики та різко опускайтеся.
  4. Контрастні компреси. Почергово чергуючи теплі та холодні примочки вдасться швидко тонізувати судини та позбутися мішків та синяків. Водночас не радять брати окріп та лід, аби не призвести до спазму та не пошкодити шкіру.
  5. Застосуйте косметику із кофеїном та ментолом. Ці компоненти пришвидшують низку процесів, зокрема, обмін рідини в покривах. А ментол ще й додатково має охолоджуючу дію.
  6. Пийте чисту воду. Накопичення вологи, яка перетворюється у мішки та спричиняє синяки, є сигналом, що організм почав її запасати. Це, в свою чергу, може бути показником нестачі в організмі вільної води. Склянка чистою напою нормалізує ситуацію.

Як прибрати мішки під очима в домашніх умовах

Швидко позбутися проблеми вдома допоможуть звичайні засоби. Найперший помічник – холод. Вам знадобляться ложки із холодильника. Прикладаючи зимний метал до мішків, набряк зменшиться. Коли інвентар нагріється беруть наступний прибор, загалом процедура розрахована  на 10-15 хв.

Також корисними є пакетики із чаєм (важливо, щоб він був без ароматизаторів). Замочіть їх у зимній рідині, а тоді відправте до холодильника. Опісля ляжте та накладіть на пів години. Після процедури вмийтеся та ще на 10 хв покласти кільця огірка.

Застосуйте остуджений крем для догляду шкіри навколо очей. Це швидше ніж компрес, адже цю делікатну косметику радять зберігати за відповідного температурного режиму. Нанесення крему дозволить позбутися набряку та звузити кровоносні судини.

Позбутися мішків легко із допомогою алое. Свіжовитиснений сік посилить мікроциркуляцію крові, дасть позбутися зайвої рідини. Сік варто просто помазати та трішки зачекати.

Корисними будуть і вправи, які тонізують м’язи. Виконують їх так: швидко та сильно заплющують, а тоді так само широко розплющують очі. Повторювати необхідно принаймні по 10 разів щодня.

Окрім того, заготуйте лосьйон з петрушки – подрібніть зелень та залийте її окропом. Хай настоїться, а після цього  треба нею протирати недоліки. Можна застосувати настої із лікарських трав, які продають в аптеці – ромашки, череди, шавлії.

Маски від мішків під очима

Натуральні суміші покращать вигляд та позбавлять мішків і синяків.

  • Огіркова маска. Йдеться про перебиту м’якоть, яка прекрасно наситить дерму. Завдяки високому вмісту вологи відбувається зволоження, додатково використайте цілі шматочки огірка.
  • Мікс з овочів. На тертці подрібніть капусту, картоплю, коріння петрушки та суміш через бинт або марлю прикладають до проблемної зони. Тримати рекомендовано 15-20 хв.
  • Із картоплі. Завдяки протизапальному ефекту крохмалю вдасться позбутися мішків та синяків. Сирий овоч середнього розміру натріть на тертці. Накладати суміш на зону треба через торбинку із тканини на 20 хв.
  • Полунична маска. Приготуйте пюре із плодів полуниці, яка має антиоксидантну дію, та накладіть його на пів години на повіки та довкола, опісля змийте.
  • Білкова маска. 1 білок збивають у піну та накладіть її на нижні повіки з допомогою широкого пензля. Почекайте поки засохне та змийте теплою водою. Засіб позбавить темних кіл та поверне еластичність, забере дрібні зморшки.
  • Із меду. Трішки пшеничної муки, меду та збитого білка перемішують і накладають на проблемну частину.  За 20 хв змити засіб теплою водою.

Ще косметологи радять накладати кільця ківі, які мають схожу до огірка дію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: косметика, Здоров'я
В тему