Поради

Скраби від целюліту: рецепти

Скраби від целюліту: рецепти

Целюліт – проблема, із якою за статисткою стикаються понад 80% жінок. У чоловіків целюліт теж трапляється, однак саме для жіночої половини він став насущною проблемою, однак вирішити її можна завдяки домашнім скрабам. Некрасива шкіра із горбками та ямками – ось як виглядає целюліт, Найчастіше він вражає зону стегон,  сідниць та живота.

Фактично целюліт – це запалення жирової тканини, що знаходиться під шкірою, яке виникає через недостатнє живлення внаслідок порушення обміну крові та ліф и в організмі. Внаслідок застою шкіра деформується та втрачає привабливість. Причини виникнення целюліту на шкірі – стреси, неправильне харчування, неактивний спосіб життя. 

Боротися із целюлітомв домашніх умовах можна і треба, і одним із найпростіших та найпоширеніших методів є застосування скрабів. Скраб – це косметичний засіб, який містить спеціальні абразивні частинки, які допомагають позбутися відмерлих клітин шкіри. 

Абразивним елементом скрабу проти целюліту виступають часточки солі зернятка ківі, цукор, пісок, кавова гуща тощо. Окрім того, активне розтирання скрабами означає одночасний мікромасаж целюліту, який покращує циркуляцію рідин під шкірою та повертає їй гладкість. 

Щоб позбутися целюліту слід використовувати антицелюлітні скраби, які продають в косметичних магазинах, або зробити скраб удома. Готовий скраб ви завжди встигнете купити, тому ми розповімо рецепти домашніх скрабів від целюліту та як їх правильно застосовувати.

Скраб з меленої кави

Кава завдяки вмісту алкалоїду кофеїну вміє пришвидшувати потік лімфи у ділянці із целюлітом , допомагає спалювати накопичені жири та стимулює падіння рівня холестерин в крові. Для домашнього скрабу від целюліту слід використовувати також кавову гущу, однак лише із натуральної кави – заварна не має необхідних властивостей.

Чи не найпростішим у приготуванні є домашній кефірно-кавовий скраб від целюліту. Для його виготовлення використовують йогурт чи кефір від 10% жирності та мелену каву. Інгредієнти скрабу слід взяти в однакові кількості (по 1 склянці) та змішати і нанести на шкіру із целюлітом. Скраб має пом’якшуючу, масажну та зволожуючу дію. Наносять його на зони із целюлітом на 10 хв.

Окрім того, легко виготовити домашній антицелюлітний гель для душу – у звичний засіб просто додавати пермелену каву та приймаючи душ користуватися цим «скрабом». 

Скраб із морської солі

Морська сіль містить багато мінералів, має дренажну функцію (виводить воду), а також прекрасно масажує поверхню шкіри із целюлітом. Звісно, найкраще для приготування домашнього скрабу від целюліту використовувати сіль Мертвого Моря. Усі шматочки повинні бути більш-менш однаковими за розміром, тому великі кристали солі попередньо подрібнити.

Рекомендують застосовувати домашній скраб проти целюліту на основі меду. Для його приготування візьміть однакову кількість солі та меду та змішайте їх до однорідної суміші. Прийнявши гарячий душ, нанесіть скраб тонким шаром на зони шкіри із целюлітом  та промасажуйте принаймні по 15 хвилин. Змивати слід теплою водою. Оскільки сіль має дещо підсушуючий ефект, після застосування домашнього скрабу від целюліту нанесіть на шкіру живильний крем.

Як дієвий у боротьбі з целюлітом зарекомендував себе домашній солоно-солодкий скраб. Візьміть за основу ефірну олію, у яку додайте щіпку солі, цукру та кілька крапель олії апельсина. Алгоритм дій такий же, як для попереднього скрабу.

Скраб з вівсянки

Відома всім із дитинства вівсяна каша є основою чималої кількості домашніх скрабів для краси, в тому числі й антицелюлітних. Адже вона містить чимало корисних речовин, котрі здатні повертати пружність рихлій шкірі.

Щоб приготувати скраб від целюліту, змішайте 1 ст л вівсянки, 1 ст л кукурудзяних пластівців, 2 ст л цукру та 3 ст л оливкової олії, котра виступить основою скрабу. Суміш потрібно нанести на підготовану чисту шкіру у зонах із целюлітом та активно втирати, опісля – змити водою. 

Є ще ледь не чудодійний рецепт домашнього антицелюлітного скрабу, для виготовлення котрого використовують і каву і сіль, і вівсянку. Готують цей скраб проти целюліту так: 

Пів ложки запареної вівсянки змішують із 2 ч л морської солі, 2 л меленої кави чи гущі. В отриману суміш додають по кілька крапель ефірних олії апельсину, розмарину та кориці. Тонізуючий скраб наносять круговими рухами на шкіру із целюлітом та масажують принаймні 10 хвилин. 

Скраб з муки

Мука є нетиповим компонентом для косметичних домашніх скрабів. Однак вона чудово підходить для боротьби із целюлітом на тонкій та чутливій шкірі, котрій не підійде «агресивне» нанесення скрабів на основі чи кави, які лише пошкодять шкіру Використовувати її слід так:

Пошийте для домашнього скрабу від целюліту мішечок із кількох шарів марлі наповніть його мукою та туго затягніть. Ось і все – це є своєрідний скраб від целюліту, ним корисно масажувати шкіру, що тонізуватиме покриви та розгладжуватиме їх. Застосовувати їх можна навіть щоденно.

Як застосовувати скраб

Попри користь скрабів від целюліту існує обмеження щодо їх нанесення на шкіру.

  • Не зловживайте. Надто часте використання скрабів від целюліту може мати негативний для покривів ефект – вона стоншується та стає значно подразливішою. Частота користування домашніми антицелюлітними скрабами залежить від типу шкіри – жирну можна скрабувати раз на тиждень, суху –  не частіше разу в 2-3 тижні.
  • До використання скрабу шкіру із целюлітом слід підготувати. Найкраще його наносити після гарячого душу чи ванни, коли покриви очищені, пом’якшена та готова до активної взаємодії.
  • Перед застосуванням домашнього скрабу рекомендовано взяти жорсткий рушник та «насухо» промасажувавши целюліт.
  • Найкраще наносити скраб ввечері, адже під час сну організм активно візьметься за регенерацію клітин.
  • Після використання домашнього скрабу від целюліту можна нанести «подвійний удар», пустивши в хід, наприклад, косметичний антицелюлітний крем. Адже таким чином можна сумувати ефект крему та скрабу, а шкіра однаково потребує інтенсивного зволоження після процедур із скрабом від целюліту.

Ну, і, звісно, візьміть до уваги, що підсилити ефект від домашнього антицелюлітного скрабу можна з допомогою комплексу засобів. Відтак, скоригувавши харчування, змінивши сидячий спосіб роботи на рухомий, виконуючи спеціальний комплекс вправ для проблемної зони вдасться досягти максимальних результатів проти целюліту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, краса, Целюліт
В тему