Поради

Мед і сіль проти целюліту

Мед і сіль проти целюліту

Прекрасна половина людства здавна боролася з целюлітом. І не дивно, адже він не лише утруднює живлення та очищення шкіри, а й псує її зовнішній вигляд.

Пропонуємо один із народних способів боротьби з целюлітом, дієвість якого перевірили на собі тисячі жінок. Хочете швидко і надовго позбутися целюліту – застосуйте проти нього масажі, скраби та обгортання з меду та солі.

Мед проти целюліту

Про цілющі властивості меду не відає тільки ледачий. Це справжня скарбниця вітамінів, натуральних кислот, органічних гормональних речовин тощо. Якщо про те, що медом лікують застуду, борються з безсонням відомо майже всім, то про схуднення та знищення целюліту медом знають не всі.

Сучасні жінки проти целюліту використовують мед як основний складник скрабу, речовину для обгортання та як основу медового масажу.

Мед абсорбує шкідливі речовини з людського організму, такі як токсини, жири і зменшує рівень зашлакованості. Водночас шкіра після меду стає більш пружною, ніжною та доглянутою.

Однак використовувати мед в оздоровчих цілях можна не всім. Якщо у вас алергія на мед, то забудьте про такі способи боротьби з целюлітом, щоб не довелося консультуватися з дерматологом.

Будьте готові й до того, що медовий масаж шкіри від целюліту – болюча процедура, хоча й ефективна.

Медовий масаж від целюліту

Процедура медового масажу доволі незвична. Теплий мед потрібно нанести на ділянку тіла з целюлітом, а потім, коли рука стане прилипати, легенько відірвати її. Так створюється вакуумний простір, в результаті чого з проблемних ділянок витісняються токсини, солі, а жирові клітини в шкірі руйнуються.

Щоб процедура медового антицелюлітного масажу  шкіри дала бажаний ефект, варто врахувати що:

  • Мед для масажу повинен бути натуральним і рідким. Якщо у вас є лише зацукрований мед, то поставте його на декілька хвилин на водяну баню, щоб розтав;
  • Мед для масажу має бути кімнатної температури;
  • Для зменшення больових відчуттів під час масажу від целюліту не варто робити різких рухів на одному і тому ж місці. Краще масажувати 15 хвилин одну ділянку тіла, розділивши її умовно на три зони і почергово у них створювати ефект вакууму;
  • Різкі рухи під час медового масажу руйнуватимуть не лише жир, а й капіляри, про що свідчитимуть синці на тілі;
  • Загалом один сеанс медового масажу не повинен тривати довше 40 хвилин.

Антицелюлітний масаж  можна здійснювати по всьому тілі, уникаючи ділянок скупчення лімфатичних вузлів, тобто зони шиї, пахової зони, під колінами, на грудях і під пахвами.

Ефективним медовий масаж від целюліту буде тоді, коли його проводили через день 10-15 сеансів в декілька підходів. Пауза між підходами медового масажу шкіри повинна бути не менше 7 днів.

Свідченням того, що ви масаж робите правильно, стане згортання меду у сірі грудки на руках. Ці грудки – це бруд, розщеплений жир та токсини, які накопичувалися у вашому тілі впродовж цілого життя.

Ці виділення доволі токсичні, тому їх потрібно постійно витирати сухим рушником, щоб їх всмоктувала тканина, а не ваша шкіра. Коли руки стануть сухими, а тіло в проблемних ділянках шкіри - червоним, масаж варто припинити. На завершення протріть шкіру вогким рушником, прийміть душ і намажте її зволожуючим кремом.

Сіль проти целюліту

Мова йде про морську сіль, яка у догляді за шкірою значно корисніша кухонної. Придбати морську сіль проти целюліту зараз не створює труднощів, бо вона доступна як у магазинах, так і в аптеках.

Сіль проти целюліту буває різного помолу. Для скрабів підійде морська сіль грубого помолу, для масажу тіла – краще використовувати дрібну сіль.

Сіль як і мед проти целюліту багата на вітаміни, натуральні мінерали, робить шкіру більш пружною, здоровою, здійснює як болезаспокійливий, так і бактерицидний ефект.

Морська сіль також покращує притік крові до клітин шкіри, прискорює в них обмін речовин, тобто мінімалізує негативний вплив целюліту. Після застосування скрабів з морської солі чи сольових ванн шкіра стає пружною, шовковистою.

І зважте, що морська сіль сушить шкіру, тому людям з чутливою шкірою краще використовувати її обережно. Однак, коли у вас  проблеми чи пошкодження шкіри, серцево-судинні захворювання чи ви вагітні, застосовувати морську сіль не бажано.

Ванна з сіллю проти целюліту

Ефективним методом боротьби проти целюліту вважають ванни з морською сіллю. Вони здійснюють на тіло подвійний позитивний ефект: руйнують апельсинову кірку целюліту на проблемних ділянках шкіри, роблять її гладенькою і пружною та заспокоюють нервову систему людини.

Експерти радять користуватися таким сольовим методом боротьби проти целюліту не частіше двох-трьох разів на тиждень.

Щоб ванна з морською сіллю дала швидкий і бажаний ефект потрібно:

  • Дотримуватися правильного температурного режиму води. Показник температури води у 37 градусів оптимальний для розслаблення людського тіла;
  • Розчиняти обмежену дозу морської солі. У звичайній ванні можна розчинити 4 столових ложки солі, тобто десь 500 грам. Перевищення дози спричинить ефект сухої шкіри;
  • Підготувати тіло до сольової ванни проти целюліту. Щоб ефект від ванни з сіллю був максимальним, слід попередньо провести масаж проблемних зон шкіри.
  • Дотримуватися часових рамок. У ванні з сіллю проти целюліту без шкоди для шкіри можна перебувати не довше 15 хвилин. Загалом курс ванни з морською сіллю може включати 10 сеансів, які можна проводити через день за умови додавання до ванни інших корисних складників.
  • Чергувати різні ванни з морською сіллю. Для того, щоб через день насолоджуватися морською ванною проти целюліту без шкоди для шкіри треба щоразу урізноманітнювати сольову ванну, додаючи різні інгредієнти. Ними можуть бути ефірні масла з додаванням зеленого чаю, молока чи соку лимона.
  • Потурбуватися про стан шкіри після ванн з морською сіллю. Експерти радять одразу після ванни розтерти тіло, одіти теплий халат, випити теплого зеленого чаю, а через 15 хвилин змити під душем залишки морської солі і нанести зволожуючий крем.

Найдієвішим методом боротьби з целюлітом вважають поєднання меду з морською сіллю у вигляді скрабу.

Як пити солону воду проти целюліту

Не менш дієвим вважають споживання солоної води при одночасному використанні обгортань чи медових масажів проти целюліту. Для цього радять чайну ложку морської солі розчинити у склянці води і приймати щоденно.

Однак не варто споживати солону воду, якщо у вас проблеми зі шлунком. Найкращим варіантом буде порадитися зі своїм лікарем і вирішити, чи потрібно це вам.

Як бачимо, методів боротьби проти целюліту достатньо. Головне не лінуватися і обрати найоптимальніший для вас спосіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Целюліт, Здоров'я, краса
В тему