Поради

Пружні груди без зусиль: 8 порад, які допоможуть запобігти обвисанню

Пружні груди без зусиль: 8 порад, які допоможуть запобігти обвисанню

Жіночі груди, на думку чоловіків – одна із головних окрас представниць прекрасної статі. Жінки прагнуть мати гарні груди та готові для цього на все – недарма хірургічна корекція молочних залоз є однією із найпопулярніших операцій.

Проте,  на жаль, із часом груди втрачають свою пружність і красу через природні причини. Обвисання грудей у медицині називають мастоптозом. Цей процес має характерні ознаки: зменшення об’єму, деформацію форми, втрату пружності шкіри грудей та значне зменшення еластичності м’язів довкола.

Основними причинами обвисання грудей у молодому віці є грудне вигодовування та схуднення, але є й чимало побічних причин – наприклад, використання неправильного бюстгальтера.  Адже основна  його функція – підтримувати груди, а занадто м’який чи не підходящого розміру ліф не може цього робити правильно.

Насправді втрата пружності – природній процес, бо  з  часом тіло змінюються. Однак жінки не готові здаватися без бою,  тож існує комплекс порад та вправ, як запобігти обвисанню грудей та надовго зберегти перса красивими.

Правильна поза для сну

Здавалося, б який стосунок сон має до втрати пружності грудей? Та, як з’ясували лікарі, зв’язок існує – сон на животі призводить до більшої ймовірності обвисання грудей. Справа у тому, що коли жінка спить у такому положенні, на м’язи у зоні грудей здійснюється постійний механічний тиск. Нічого страшного, якщо леді спить так вкрай рідко, але коли це трапляється регулярно, наслідки можуть призвести до опусканнягрудей. Окрім того, сон на боці теж неефективний у якості методу запобігання - у такому положенні тіла відбувається поступове самовільне ослаблення зв’язок грудей.

Аби надовго зберегти шкіру зони грудей пружною, а м’язи – гнучкими, найліпше давати їм відпочити у позі на спині. На думку фахівців, це найкращий варіант, що дозволить волокнам перебувати у природньому положенні.

Вправи для м’язів

У самих грудях м’язів немає, однак аби запобігти втраті краси рекомендують вправами тренувати мускули довкола залоз. Тренери радять використовувати силові вправи. Для досягнення результату робити вправи треба регулярно – мінімум двічі на тиждень.

Для запобігання обвисання укріпляйте м’язи грудної клітки, плечей та трицепса – виконуйте жим лежачи. Потрібно лягти на спину та використати гантелі. Лікті мають торкатися підлоги, передпліччя потрібно витягувати вгору. Вагу поступово опускайте та підіймайте.

Укріпити біцепси допоможуть згинання рук із гантелями, які зручно виконувати стоячи, а для спини та грудей підійде гіперекстензія та відтискання.

Важливо! Для занять спортом та виконання вправ використовуйте білизну, яка підтримає груди та не дозволить розтягування колагенових волокон.

Поступове та розумне схуднення

Представниці прекрасної статі, чи то слідуючи модним трендам, чи то намагаючись сягнути ідеалу ідеалів, періодично сидять на дієтах та худнуть. Але ж нікому не хочеться разом із осиною талією у якості «бонусу» отримати обвисання грудей. Тож щоб унаслідок таких дій зона декольте не позбулася форми, до процесу слід підійти грамотно та дотримуватися низки рекомендацій.

  1. Відмовтеся від експрес-дієт. Різке схуднення – справжній стрес для організму, груди різко втрачають жирову тканину та стають в’ялими, на великих грудях можуть бути помітними розтяжки. Не ставте за мету скинути 10 кілограмів за місяць – коли цю вагу ви втратите за 3-4 місяці м’язи збережуть пружність.
  2. Вживайте досить білків та жирів. Споживання багатих на ці речовини продуктів допоможе врятувати груди. Їжте «корисні» жири – додайте у раціон лосось, авокадо, грецькі горіхи, сири та морепродукти. Мускулатура отримають досить поживних речовин, а шкіра зони декольте не обвисатиме. Не забувайте про вітаміни – якщо їх мало у їжі, придбайте спеціальні вітамінні комплекси.
  3. Доглядайте за шкірою – у період схуднення груди потребують особливого догляду. Балуйте їх обгортаннями та масками, використовуйте креми та ліфтинги.

Давайте грудям відпочити від бюстгальтера

Груди потребують підтримки, тому жінкам навіть із невеликими грудьми потрібно носити бюстгальтер. Однак перегинати із цим не варто – ліф треба знімати на ніч, обходитися без нього у день, який не передбачає інтенсивного руху чи навантажень, а під час занять спортом,як вже йшлося, використовувати особливу білизну. За результатами досліджень французьких учених, якщо жінка не розлучається із бюстгальтером взагалі це призводить до ослаблення м’язів довкола грудей.

Окрім того, білизна має бути підібрана правильно – за розміром, без надто жорстких елементів, які призводять до надмірного стискання грудей. Саме такий бюстгальтер утримуватиме груди, запобігаючи розтягуванню сполучної тканини та як наслідок – обвисанню молочних залоз.

Водні процедури

Дуже простий та дієвий спосіб для запобігання обвисання грудей. Під час прийому душу влаштуйте контрастний душ для грудей. Почерговий вплив на груди холодної та теплої води стимулюватиме приплив крові до грудей та зростанню еластичності шкіри і судин. Відрегулюйте напір води так, аби він був досить сильним, проте не бив по грудях.

Для різноманітності рухайте струмінь води по колу або ж вгору-вниз - така вправа виступить у якості своєрідного масажу грудей. Сеанс контрастного душу має тривати принаймні 7 хв.

Масаж для грудей

Чудовим засобом профілактики обвисання грудей є масаж шкіри та мускулатури цієї зони. Для цього найкраще використовувати час після прийому душу – коли шкіра розпарена та м’яка. У процесі радять використовувати креми чи ефірні олії. Зробити його легко самостійно – розтираючи  коловими рухами груди, починаючи від сосків та рухаючись до країв. Ці рухи варто комбінувати із погладжуванням та несильними затисканнями.

Масаж для грудей

Масаж для грудей

Також заявляють про користь масажу із використанням льоду – він повинен бути коротким, буквально по 1 хвилині, але такий «кріосеанс» теж допоможе зберегти груди.

Використовуючи регулярно масажі вдасться збільшити еластичність та запобігти обвисанню грудей, збільшити кровопостачання м’язів та тканин. Робити масаж треба принаймні  тричі на тиждень.

Відмовтеся від засмаги без бюстгальтера

Про негативний вплив ультрафіолету на шкіру відомо давно, а на грудях вона особливо ніжна. Тому для того, аби запобігти обвисанню грудей, любителькам засмагати без бюстгальтера варто відмовитися від цієї ідеї. Агресивні сонячні промені призводять до руйнування колагену та еластану у товщі  волокон грудей та призводять до обвисання. Інші неприємні наслідки, як загрожують грудям – поява зморшок та пігментації.

Лікарі радять не нехтувати доглядом грудей і при засмазі у ліфі – наносьте засоби із високим рівнем захисту від ультрафіолету. Навіть якщо збираєтеся просто прогулятися надворі у сонячний день, відмовтеся від майок із глибоким вирізом у зоні грудей.

Скажіть курінню «ні»

Куріння – звичка, яка негативно впливає на чимало процесів в організмі. На обвисання грудей вона діє опосередковано. Наукові дослідження доводять, що куріння негативно пливає на шкіру, зокрема, й декольте. Наслідки звички – зменшення кровопостачання покривів, які унаслідок цього втрачають природню гнучкість.

Тому, аби виключити цей ризиковий фактор для обвисання грудей, жінці необхідно забути про сигарети.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Груди, Здоров'я, жінки
В тему