Життя

Завдяки молитві став депутатом і підкорив серце жінки, яка вища аж на 47 см!

Завдяки молитві став депутатом і підкорив серце жінки, яка вища аж на 47 см!

До трирічного віку Євген Степанов розвивався як звичайна дитина. А потім його зростання припинилося. Однолітки ставали все вищими, а зріст Євгена так і лишався на позначці 107 см.

Хлопчику було неймовірно боляче бачити, що він усе більше й більше відрізняється від своїх учорашніх друзів. А разом зі зростом усе більшою стає прірва між ним та ровесниками, — йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

«Із мене постійно глузували. Не хотіли товаришувати. Мене цуралися, – розповів Євген. – Батьки намагалися зарадити ситуації. Дізнавшись, що моя хвороба – нанізм – може лікуватися, купували медпрепарати. Навіть домоглися того, що в п’ятирічному віці я десь шість місяців лікувався на Кубі».

Попри дороговартісні препарати і допомогу кваліфікованих лікарів, Євгену Степанову з Київщини так і не вдалося стати вищим. Тож у свої 30 років чоловік носить взуття 32-го розміру, важить 55 кг та має зріст 107 см.

 

Попри відмови, здобув ступінь магістра

Оскільки низький зріст жодним чином не впливає на рівень інтелекту, то після закінчення школи в місті Вишневе Євген вирішив довести собі: він нічим не гірший від своїх здорових ровесників.

Задля того разом із мамою вони поїхали до Києва подати документи в один зі столичних вишів. Але те, що Степановим відповіли у приймальній комісії, стало, як удар ножем у спину: «У нас немає спеціальностей для людей із інвалідністю».

Євген, однак, не здавався. Вирішив спробувати ще в одному виші, але і там мрії розбилися. Тож тільки після енної спроби хлопцеві таки вдалося закінчити вищий заклад освіти, стати магістром і здобути фах документознавця.

 

Земляки обрали до міської ради

Втім отримати диплом іще не означало одержати роботу. Євген Степанов постійно шукав ту сферу, яка б йому подобалася. Під час цих пошуків молодий чоловік збагнув: якщо природа наділила його особливою зовнішністю – треба спробувати цим скористатися. Тим паче, що чоловік із дитинства мріяв стати актором.

– Із 2014-го року мене почали запрошувати на ток-шоу центральних телеканалів: СТБ, ІСТV, Україна, Новий, – продовжує оповідач. – На той час я вже працював аніматором у розважальних закладах і на фестивалях, був ведучим на корпоративах. Окрім цього, став проходити кастинги і пропонувати себе для зйомок у фільмах та кліпах.

Таким чином ось уже сім років Євген працює ведучим, актором та аніматором. Із 2001-го виступає на театральній сцені. Із 2014-го його запрошують зніматися в художніх фільмах та музичних кліпах.

Загалом за своє акторське життя чоловік які тільки ролі не приміряв. Був їжачком та гномом, офіціантом і бандитом, грузином і примарою.

А під час останніх місцевих виборів не просто приміряв роль – став чинним депутатом Вишневої міської ради, що в Києво-Святошинському районі Київської області.

 

Почув голос Бога і… освідчився в коханні

Діючи не завдяки, а всупереч, Євген усього в житті добився наполегливістю. Не стало винятком і його сімейне життя.

– 2012 року друзі познайомили мене з майбутньою  дружиною. Галя (так звали дівчину) відразу мені сподобалася. Проте вона мешкала в місті Андрушівка Житомирської області, а я у Вишневому. Крім того, я будував стосунки з дівчиною із Івано-Франківська, а Галя навіть мала виходити заміж. Тому декілька років ми просто переписувалися у соцмережах як друзі, – пригадує Євген Степанов.

А потім сталося те, чого інакше як Божим провидінням, не назвеш.

– Загалом по життю я звик покладатися на волю Господа, – продовжує чоловік. – Тож і в питанні створення сім’ї я молився до Бога, просив підтримати мене в пошуках хорошої дружини, благав дати знак, який би допоміг зрозуміти, чи правильний вибір я роблю. І от однієї ночі мені приснився  сон: я бачу самого себе, повернутого спиною, поруч – дівчина, обличчя якої теж не видно, ми тримаємося за руки, і я розумію, що вона – моя дружина. Аж раптом звучить голос, але промовця не видно. І цей голос каже: «Депутатом ти став по вірі. Автомобіль ти придбав по вірі. Тож і зараз ВІР у те, що в тебе буде дружина!» Цієї ж миті я прокидаюся та розумію: ось і отримав знак від Бога, що матиму дружину й вона, як я і мріяв, буде вищою за мене.

Невдовзі і в реальному житті усе почало складатися так, як було обіцяно вві сні. В одній із розмов Галя запитала, яким бачить Євген їхнє спільне майбутнє. Чоловік відповів: «Ми станемо з тобою хорошим прикладом християнської сім’ї».

– Коли я так відповів, сам здивувався: навіщо подібне казати дівчині, яка «без двох хвилин» заміжня, – пригадує Євген. – Та у відповідь на моє здивування Галя відповіла: «Ніяка я не заміжня. І хлопця в мене уже нема». – «Вже є!!!» – відразу сказав я.

Ці слова стали початком наших серйозних стосунків. Узимку Євген запропонував Галині свої руку та серце. Дівчина погодилася. І 22 вересня 2017-го пара одружилися.

Хочете ексклюзивного ведучого – запрошуйте!

Та весілля стало тільки одним із кроків на шляху до мрії. Через два тижні після одруження, 3 жовтня 2017-го, Євген Степанов здолав чергову свою вершину. Він прямував до неї упродовж двох попередніх років і нарешті потрапив до Книги рекордів України як найнижчий актор.

А 14 лютого 2019-го на День закоханих подружжя Степанових уже разом потрапило до Книги рекордів України. Адже такої різниці у зрості молодят – 42,7 см! – немає більше жодна пара в нашій країні.

Тож завдяки коханню Євген отримав черговий титул рекордсмена.

Шкода тільки, що Євген Степанов – швидше виняток із правил, ніж типовий приклад життя людини з маленьким зростом. Бо таких, як наш герой, – одиниці. А більшість людей низького зросту соромляться виходити «в широкі маси», не мають змоги професійно рости, не бачать підтримки суспільства. І якщо ви думаєте, що нанізм – рідкісне для України явище, то, на жаль, помиляєтеся. З-поміж нас є близько півтори тисячі дітей, котрі ніколи більше не виростуть. А скільки дорослих – навіть нема точної статистики.

– Якщо чесно, мене все життя супроводжує глузування через низький зріст. Особливо часто проявляють нетактовність діти, – каже Євген Степанов. – Та я навчився не брати цих образ близько до серця. Навіть намагаюся допомогти дорослим, із якими нанізм залишиться на все життя, та залучаю їх до акторської роботи. Разом із однодумцями ми організували свою акторську трупу. Тож хто бажає оцінити наш творчий потенціал – запрошуйте. Ми маємо досвід роботи ведучими на весіллі, дні народження, випускному. Можемо бути аніматорами на корпоративах чи акторами на зйомках. Хто зацікавився – без проблем знайде мене у «Фейсбуці» чи соцмережі «Тік-Ток» або може зателефонувати на номер +38(093) 967-34-39.

Оксана Бубенщикова

 БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Долі
В тему

Останні матеріали