Життя

Щоб пережити біль розлучення – започаткувала власний бізнес і стала успішною

Щоб пережити біль розлучення – започаткувала власний бізнес і стала успішною

Про життя Наталії Деньги можна писати книгу. Так сталося, що разом із другим чоловіком вона, міська жителька, переїхала жити в село.

Там придбали затишний будинок із великим садом і городом, йдеться у публікації у газеті «Твій вибір».

– Там я, інженер-електромеханік за фахом, стала справжньою селянкою, – розповідає жінка. – Раніше я не працювала, займалася вихованням дітей. А тут – власні дім, город, сад, одне слово, чимала господарка, яка потребувала і часу, і сил. Та я швидко навчилася вести господарство, почала готувати кисломолочний сир, масло, кров'янку. Вже тоді у нас з'явилася ідея щодо створення бізнесу з виготовлення і продажу екопродуктів.

Однак згодом сімейне життя, як-то кажуть у народі, дало «тріщину», і подружжя вирішило розлучитися. Цей  період жінка переживала вкрай важко.

– Розлучення можна назвати драматичним, – пригадує жителька столиці. – Було чимало неприємних моментів, про які не хочеться навіть згадувати. Окрім цього, було чимало юридичних питань, які потрібно було вирішувати. Одне слово, це був жах.

І навіть після розлучення, переїхавши до доньки, пані Наталя почувалася пригніченою. Через стреси втратила сон. А ще мучили думки щодо того, чим зайнятися далі. Повертатися до роботи за фахом не хотіла. Та й втратила давно усі професійні навики. Пробувала шукати нову роботу, однак для жінки віком «40 плюс» знайти її просто нереально.

Діти, бачачи, як непросто їхній мамі, намагалися усіляко допомогти. І якось молодша донька подала мамі ідею варити і продавати варення.

– Ідея створити маленький «солодкий» бізнес мені дуже сподобалася, – каже жінка. – І я почала шукати цікаві рецепти, бо хотілося, аби варення було не лише смачним, але й оригінальним, красивим. Так стала готувати варення з шишок – воно і красиве, і для здоров'я корисне. В асортименті з'явилося варення зі сливи та шоколаду. Воно за смаком нагадує цукерки «Південна ніч». Почала готувати варення із зелених волоських горіхів. Пригадую, експериментувала цілими днями. Далі було варення зі шкурок гарбуза, айви.

Згодом, на ярмарку «Київ Маркет», жінка отримала перший прибуток. Там же й познайомилася з тими, хто готує різні цікавинки. Відтоді вона – головний кулінар, донька займається маркетингом, син – кур'єр і водночас продавець. Опісля вона почала виготовляти цукати із апельсинів та інших фруктів.

– Улюблена справа подарувала мені віру в свої можливості, – радіє жінка. – Тому усім кажу: починати щось нове ніколи не пізно!

Ксенія Фірковська

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Долі, хобі
В тему