Життя

Тіна Кароль – про втрату чоловіка, ліки від болю, плітки та віру в Бога

Тіна Кароль – про втрату чоловіка, ліки від болю, плітки та віру в Бога
Тіна Кароль

Днями мегазірка українського шоубізу Тіна Кароль відсвяткувала ювілей. Тож ми зібрали найцікавіші зізнання 35-річної співачки про радощі і страхи, успіхи та біль утрати, любов і сенс життя.

Таня Ліберман (а саме таким є справжнє ім'я знаменитості) народилася 25 січня 1985-го в далекому Магадані. Коли дівчинці виповнилося 7 років, батьки-інженери разом із дочкою та сином переїхали жити до Івано-Франківська. Саме тут Таня закінчила музичну школу, а вже у Києві – Вище музичне училище ім. Глієра та ще здобула фах із менеджменту й логістики, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Увірвалася і підкорила

Вже у 18 років дівчина дебютувала на великій сцені у мюзиклі «Екватор», а у 20-ть стала вокалісткою ансамблю Збройних сил України. І того ж року на конкурсі «Новая волна», яким керувала Алла Пугачова, здобула друге місце та 50 тисяч доларів.

Але не була б Тіна Кароль справжньою артисткою, якби ці гроші не спрямувала на запис кліпу до пісні «Выше облаков», яка відразу стала хітом.

Набравши шаленого творчого темпу, вже через рік Тіна представляє Україну на «Євробаченні-2006», де з піснею «Show Me Your Love» посідає 7-ме місце. За 2006 – 2007 роки випускає аж три альбоми, що стають шалено популярними, та збирає повні зали по всій Україні. Тіну запрошують ведучою та суддею на талант-шоу, ще й удостоюють звання заслуженої артистки України (народною співачка стала 2017-го).

Тіна Кароль
Тіна Кароль

А ще в цей час Тіна настільки закохується, що виходить заміж за впливового в музичних колах продюсера Євгена Огіра та народжує йому сина Веніаміна.

Період заміжжя, зізналася Тіна Кароль, був найщасливішим у її житті. Адже коханий чоловік був і другом, і колегою, і продюсером, і покровителем.

Після смерті чоловіка не хотіла жити

Утім щастя цього зіркового подружжя швидко затьмарилося: в Євгена діагностували рак шлунка.

– Женя не хотів іти. Він до останнього боровся. Навіть коли вже не слухали руки та ноги, домовлявся мені про концерти, роз'яснював, які в нас є заощадження, хто та скільки боргує, навіть пояснював, яка в нас електропроводка в домі, – поділилася спогадами Тіна Кароль. – Хоча в нас із Женею було спільне майно і було би правильно перед його смертю скласти заповіт, проте він цього не зробив, бо не збирався помирати. Та й я теоретично могла би його рукою підписати заповіт, але теж цього не зробила. Бо мені наші почуття були важливіші, ніж юридичні питання чи матеріальні блага.

Коли 2013-го  Євген відійшов у вічність, для Тіни Кароль це було таким потрясінням, настільки життя зробилося темним, безпросвітним, нецікавим, що жінка навіть думала про суїцид. Але син Веніамін став тією рятівною соломинкою, який змусив жити далі. Син Веніамін і… цілковите безгрошів'я.

 – Майже всі заощадження, які ми з Женею мали, пішли на його лікування. Гроші, які лишилися в банку, в мене просто вкрали. Я лишилася без чоловіка, з маленьким сином на руках, сама і з кількома тисячами доларів. Що далі?.. У якийсь момент стало реально страшно. Не було за що купити їсти, за що існувати. Але, – зауважила Тіна Кароль, – здаватися – це не про мене.

І співачка з головою занурилася в роботу. Записувала нові пісні, знімала кліпи, гастролювала. Вона кардинально змінила свій сценічний образ – жіночно-вразливий на сексуально-звабливий. І тільки найближчі люди знали, що за цим образом із яскраво-червоними губами ховався несамовитий біль, який виливався в пісні.

Тіна Кароль із сином
Тіна Кароль із сином

– Лише рік тому біль став не таким пекучим. Хоча він досі нікуди не зник, – зізналася Тіна Кароль. – Доки я переживала втрату чоловіка, я переосмислила свої погляди і свою філософію. Я зрозуміла, що в цей світ ми приходимо поодинці і так само поодинці мусимо піти. Я збагнула, що в цьому житті нам ніхто і нічого не винен: ні Бог, ні люди, ні планета. А найкращий спосіб почати життя наново – знайти справу, яка тобі до душі, і оточення, з яким тобі комфортно. Якщо цього немає – лишай його і шукай своє. Бо життя дається лише раз, і не варто його марнувати.

Син не готовий прийняти вітчима

Тож сама Тіна так і робить: займається улюбленою роботою разом із людьми, які її розуміють і живуть на такій же творчій хвилі.

Хоча співати, записувати, виступати – це робота, втім ніколи у співачки не було такого, що їй не хотілося йти на роботу.

– За натурою я інтроверт: не люблю розкриватися перед людьми, не горю бажанням спілкуватися, навіть пліткувати не люблю. Коли важко – ні з ким не ділюся болем, а найкраща моя подруга – то подушка, в яку не раз плакала, – відверто сказала Тіна Кароль. – Проте варто мені вийти на сцену, як душа розкривається, і під час співу я стаю, наче оголений нерв.

На запитання про стосунки «чоловік – жінка», співачка ще донедавна запевняла: досі кохає свого чоловіка, а в її серці є місце лише на любов до сина та до музики. Однак останнім часом усе більше пліток і здогадок збирає взаємна симпатія Тіни Кароль і співака Дана Балана, яких звів проєкт «Голос країни».

Сама співачка не бачить у цьому флірті (а, може, вже більше, ніж флірті) нічого поганого. Навпаки. Адже обоє зірок однаково творчі натури, в них дуже гарно виходить працювати в дуеті. Проте син Веніамін категорично проти того, аби в їхньому сімейному колі з'явився якийсь інший чоловік, окрім тата.

Тіна Кароль та Дан Балан
Тіна Кароль та Дан Балан

– Веня дуже любить свого тата. Хоча вже сьомий рік, як Жені немає, син пам'ятає і повторює татові слова, жарти, «прикольчики», – відверто сказала Тіна Кароль. – Щоб пояснити синові, що сталося з татом, я не придумувала йому казки, нібито тато десь полетів чи поїхав і що нібито колись повернеться. Ні: я, як дорослому, пояснила дитині, що таке рак, що таке шлунок, які процеси відбуваються з органом під час хвороби і до яких наслідків це призвело у випадку з нашим татом. Веня чудово все зрозумів.

Йому, як і мені, не вистачає Жені. Не вистачає настільки, що в перший період Женя не просто снився мені – я з ним радилася! Був момент, коли мені надійшла одна пропозиція щодо співпраці, я не знала, як правильно вчинити, вночі приснився Женя і сказав погоджуватися. Наступного ранку я зателефонувала, сказала «так», і це справді був успішний проєкт.

Зараз, щоправда, покійний чоловік уже не приходить уві сні до співачки. І, можливо, це й на краще. Адже життя продовжується – і ним треба насолоджуватися сповна. Що, в принципі, Тіна і робить.

Минулої весни вона підписала контракт із музикантами в США. Причому це не коштувало співачці жодної копійки. Просто її творчість, її голос, її образ зацікавив людей – і вони вирішили спробувати.

Кожен новий день починається з молитви

Працюючи в шаленому темпоритмі і виношуючи амбітну мрію стати затребуваною далеко за межами України, сміливо приймаючи виклики і не боячись ризикувати, Тіна Кароль усе ж лишається вразливою та глибоко віруючою людиною. Хоча в цьому питанні уточнює:

– Кожен свій день я починаю з молитви. Я ходжу до церкви. І відчуваю енергетику храму. Я вірю у Вищі сили. Але віра і церква – це для мене не тотожні поняття. Навіть тексти релігійних книг я сприймаю по-своєму. Якщо сказати точніше – фільтрую. Адже їх писала людина, а отже, вона вносила в ці тексти щось своє, суб'єктивне.

Неправильним вважає Тіна Кароль і те, що релігія в багатьох випадках виховує в людини відчуття постійної провини: ще не встиг народитися, а вже завинив, вже маєш просити пробачення за гріхи – і так триває все життя аж до скону.

– Слов'янські жінки споконвіку жили у страху, у приниженні, у відчутті меншовартості порівняно з чоловіками. Так не має бути. Тому я бажаю жінкам звільнитися від нав'язаного віками відчуття вини. Ми нікому нічого не винні. Ми вільні. Для людини з інтелектом немає неможливого. І якщо у вас загорілася іскорка бажання – не бійтеся її, працюйте, розкривайте свій талант. Бо в цьому і є щастя.

Ксенія Покровська

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Таблоїд, тіна кароль, шоу-бізнес
В тему