Сім'я

Начинка для лаваша. 7 оригінальних рецептів

Рецепти з лавашем нещодавно з’явилися у кулінарних книгах українок. Проте, ця смачна та недорога закуска душе швидко полюбилася вітчизняним домогосподаркам. Пропонуємо ознайомитися з рецептами лаваша, які стануть родзинкою будь-якого столу.

 

Закуски з лаваша вдало урізноманітнять ваш буденний стіл та стануть справжньою окрасою святкового меню. Рецепти лаваша прості, а загорнути у рум’яний та апетитний лист можна все, що є у вашому холодильнику. Не вірите? Тоді ознайомтеся з сімома оригінальними та смачними рецептами лаваша.

 

Лаваш з крабовими паличками

Апетитною холодною закускою буде лаваш з крабовими паличками.

Для начинки:

Крабові палички 100 грам;

Плавлений сирок 100 грам;

Яйце 1-2 штуки;

Майонез 2-3 ложки;

Листя салату;

Петрушка;

Кріп;

Часник 2-3 зубчики.

Всі інгредієнти подрібнити. Сирок, яйця та палички натерти на мілку тертку. Додати майонез та часник пропущений через прес. Вимішати та рівним шаром розмазати по листку. Зверху притрусити подрібненим листям салату та зеленню. Загорнути рулет та на годину-дві заховати у холодильник.

 

Лаваш по-закарпатськи

Не менш пікантним та оригінальним вийде лаваш по-закарпатськи. Для того, аби приготувати таку страву вам знадобиться всього два додаткових компоненти.

Для начинки:

  • Солона бринза;
  • Зелень.

Бринзу тонким шаром натерти на лаваш та щедро притрусити окропом, петрушкою чи базиліком. Скрутити листок рулетом та відправити у духовку на 5-10 хвилин. Краще запекти такий лаваш на решітці над жаром костра.

 

Лаваш святковий

Яке ж свято обходиться без бутербродів зі шпротами? З лавашем ваші улюблені страви стають ще смачнішими.

Для того, аби зробити лаваш із шпротами, вам знадобиться:

  • Баночка шпротів в олії;
  • Твердий сир 50-100 грамів;
  • Яйця 2 штуки;
  • Майонез 3-4 ложки;
  • Часник та зелень за смаком.

Намажте майонез на лаваш. За бажанням до соусу додайте часник та зелень. Натріть сир та яйця на дрібну тертку та викладіть на лист. Зверху покладіть ще один лаваш змазаний майонезом та сиром з яйцями. Тоді викладіть шпроти. Загорніть. Залишити у холодильнику на 30 хвилин.

 

Лаваш президентський

Думаєте, що лавашем вишуканих гостей не здивувати? Тоді запропонуйте їм лаваш з червоною рибою.

Для приготування:

  • Слабосолена риба 100 грам;
  • Копчений сир 100 грам;
  • Майонез 3-4 ложки;
  • Зелена цибуля;
  • Листя салату.

Рибу подрібнити. Сир натерти. Листок змастити майонезом. Зверху викласти кусочки риби, присипати сиром, зеленню та листям салату. Порційні шматочки повинні бути завширшки 3-4 см.

 

Лаваш з морквою по-корейські

Ваш святковий стіл бідний на кольори? Тоді прикрасьте його смачнючим лавашем з корейською морквою.

Для начинки потрібно:

  • Корейська морква 0,5 стакана;
  • Майонез 3 ложки;
  • Шинка або копчена ковбаса 100-150 грам;
  • Зелень до смаку.

Майонез розтерти по листку. Зверху покласти натерту шинку та моркву. Додати зелень. Загорнути та залишити у холодильнику на годину.

 

Лаваш «Мрія рибака»

Ще один смачний варіант для начинки можна приготувати з рибної консерви.

Вам знадобиться:

  • Сардина в олії 1 банка;
  • Цибулина середня 1 штука;
  • Твердий сир 50 грам або 2 варених яйця;
  • Помідор 1 штука;
  • Майонез 4-5 ложок;
  • Свіжа петрушка за смаком.

Попередньо замаринуйте подрібнену цибулю на декілька годин у оцті. Процідіть. Розтовчіть сардину, змішайте її з цибулею, потертим сиром чи яйцем та майонезом. Додайте зелень. Начинку рівномірно розмажте по листку та викладіть дольки помідору. Загорніть та заховайте у холодильник на годину.

 

Лаваш «Сирна феєрія»

Найсмачніший та найпопулярніший лаваш – «Сирна феєрія».

Для приготування потрібно:

  • Плавлений сирок 2 штуки;
  • Твердий сир 100 грам;
  • Домашній сир 100 грам;
  • Майонез 4-5 ложок;
  • Часник 3-4 зубчики;
  • Яйце 1-2 штуки;
  • Зелень, листя салату до смаку.

Сири та часник потерти на дрібну тертку. Додати майонез та добре перемішати. Начинкою змастити лаваш. Зверху посипати потертим яйцем та зеленню. Скрутити у рулет та залишити у холодильнику на годину.

 

І на кінець, порада господиням: аби запах начинки не поширювався холодильником, лаваш краще загорнути у харчову плівку чи фольгу.

^ Наверх