21 Березня 2024
Новини

«20 днів У Маріуполі» можна подивитися онлайн: де саме

«20 днів У Маріуполі» можна подивитися онлайн: де саме
На українських стримінгових сервісах 21 березня з?явився документальний фільм Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі».

 Тепер охочі можуть подивитися його онлайн. Про це повідомив український кінодистриб’ютор Arthouse Traffic.

Тепер стрічка доступна для перегляду на платформах Sweet.TV, Megogo, «Київстар ТБ», Takflix і Volia TV. Також раніше компанія розповідала, що стрічку можна переглянути на платформах Amazon, AppleTV, Google Play Movies, Vudu та Microsoft.

Із 14 березня почався повторний показ фільму на великих екранах, нині він триває в обраних кінотеатрах країни.

Нагадаємо, в українському прокаті фільм «20 днів у Маріуполі» став найкасовішим серед документального кіно. Раніше стрічка отримала премію BAFTA, яку часто називають британським аналогом «Оскара», та премію Тіма Гетерінґтона, яку вручають за висвітлення гуманітарних історій. Крім того, Мстислав Чернов за роботу в Маріуполі отримав Пулітцерівську премію та відзнаку Гільдії режисерів Америки (DGA Awards).

«20 днів у Маріуполі» став першим саме українським фільмом за часів незалежності, що потрапив до шортлістів «Оскара». Раніше лише декілька стрічок у спільному виробництві з Україною опинялися в коротких списках. Далі фільм потрапив у номінанти Американської кіноакадемії.

Зрештою стрічка «20 днів у Маріуполі» здобула премію «Оскар» у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм». Це перше українське кіно, яке здобуло цю престижну нагороду Американської кіноакадемії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією, кіно, мистецтво, маріуполь, фільми
В тему

Останні матеріали