Поради

Фільми про дітей, які повинні подивитися батьки

Фільми про дітей, які повинні подивитися батьки

Як виховати дитину? Найменш болючий та найбільш дієвий спосіб – вчитися на помилках та досягненнях інших батьків. Ці хороші фільми про стосунки батьків і дітей відкриють вам декілька простих істин правильного і хибного виховання.

Диво (2017)

Оггі – звичайний хлопчик. Він любить проводити час за відеоіграми, бавитися з домашнім улюбленцем та мріє покорити космос. От тільки Оггі ніколи не навчався з іншими дітьми, оскільки ті, зазвичай, витріщаються на нього.

Через вроджене генетичне захворювання хлопчику довелося пережити 27 операції. Тепер його обличчя схоже на маску лиходія з фільмів жаху. І якщо сам герой вже звик до свого відображення у дзеркалі, то його однолітки навряд чи спокійно сприймуть зовнішність однокласника.

Чи вдасться хлопчику знайти друзів у жорстокому світі школи?

У головних ролях: Джейкоб Трамбле, Джулія Робертс, Оуен Уїлсон, Ноа Джуп.

Цитата з фільму: Вибираючи між правотою і добротою, вибери доброту.

Фільм вчить: Батьки не здатні захистити дитину від всіх ударів світу. Але іноді достатньо тільки того, що вони намагаються це зробити.

Невидима сторона (2009)

Фільм знятий за реальними подіями.

Лі Енн – щасливиця, адже у її родини є все, що потрібно. У неї та чоловіка високооплачувана робота, а діти ростуть добрими та порядними громадянами. Здається, світ ідеальний.

Однак, Лі Енн зустрічає недалекого здорованя Майка. Тепер жінка може думати тільки про юнака, який залишився без батьківської опіки, спить де доведеться, їсть, що знайде, ходить в одних і тих же речах, а головне нікому не розповідає про свої неприємності.

Лі Енн запрошує здорованя пожити у її домі. Як же зміниться життя сім’ї Тюї після знайомства з Майком?

У головних ролях: Сандра Буллок, Квінтон Аарон, Тим МакГров, Джа Геад та Кеті Бейтс.

Цитата з фільму: Я хочу, щоб ти робив те, що хочеш. Це твоє рішення, твоє життя.

Фільм вчить: Ви навіть не уявляєте з якими трудностями іноді стикають діти. Але в якій би складній ситуації вони не опинилися, діти завжди чекають на підтримку дорослих.

Читайте також:

Обдарована (2017)

Френк став батьком випадково. Коли його сестра, геній математики, покінчила життя самогубством, її доньці Мері було всього шість місяців. Після трагічної смерті сестри Френк забрав дівчинку до себе.

І ось, сім років потому, Мері йде в школу. На уроках вона показує феноменальні здібності і дівчинці пропонують стипендію в приватній школі для обдарованих дітей. Однак дядечко вважає, що посилене навчання вкраде дитинство дівчинки.

Проте мати Френка і бабуся Мері не розділяє поглядів свого сина. Яке ж життя оберуть дорослі для маленької Мері?

У головних ролях: Кріс Еванс, Маккенна Грейс.

Цитата з фільму: Ніколи не сварися з недалекими людьми, що мають владу.

Фільм вчить: Головне завдання батьків не виростити генія, а забезпечити щасливе дитинство.

Мій ангел-охоронець (2009)

У Кейт Фіцджеральд рак і все своє коротке свідоме життя вона провела на лікарняному ліжку. Люблячі мама та тато роблять усе можливе для того, щоб врятувати доньку. Черговим рішенням батьків стало народження Енн. Сестричка стала для Кейт постачальником плазми, кісткового мозку, а тепер дівчаток готують до пересадки нирки.

Однак, Енн звертається до відомого адвоката, який захищатиме права дівчинки на власне тіло у суді. Що ж тепер чекає на сім’ю Фіцджеральд?

В головних ролях: Камерон Діас, Ебігейл Бреслін, Софія Васільева, Алек Болдуін.

Цитата з фільму: Майже кожна дитина – випадковість. Десь в космосі літають душі і чекають, коли їм дістанеться крихітне тільце, а тут на Землі люди займаються сексом і «бац» – випадковість.

Фільм вчить: В шаленій турботі про своє чадо, не забувайте запитати чого найбільше хоче дитина.

Переваги скромників (2012)

Чарлі ненавидить старшу школу і личить дні до випускного. Він розумний, але боїться показатися вискочкою перед однокласниками, крутий, але ніхто не помічає це за його скромністю, товариський, але йому ні з ким дружити.

І от Чарлі, знайомиться з шаленими та веселими Патріком та Сем. Патррік – гей, який мусить приховувати стосунки з своїм коханим, а Сем – миловидна дівчина, в яку Чарлі закохується з першого погляду незважаючи на її неоднозначне минуле. Саме в компанії цих чудил хлопець усвідомить всі переваги скромників.

У головних ролях: Логан Лерман, Емма Вотсон, Езра Міллер.

Цитата з фільму: Не можна думати, що життя людей. які тебе оточують важливіше за твоє і вважати це любов’ю.

Фільм вчить: Якщо ваша дитина здолала одну перешкоду, то це не означає, що вирішення наступної проблеми буде менш складним для неї.

Читайте також:

Кімната (2015)

П’ятирічний Джек живе у незвичайному світі. Його планета обмежується лише однією кімнатою, кожну річ у якій він знає. За стінами спальні космос. Люди у телевізорі несправжні, а от він і його мама – існують в реальності. Павуки, комарі та мухи – існують, а от дерева, магазини та інші люди – вигадка.

Продукти у кімнату Джека та Ма приносить старий Нік. Він монстр, який може виходити у відкритий космос та приходить до них уночі, коли хлопчик спить у шафі.

Здається, Джек усе зрозумів про цей світ. От тільки після його п’ятого дня народження мама розповідає, що за стінами є інший, велетенський світ і він з Ма може туди потрапити. Потрібно лише трішки сміливості…

У головних ролях: Брі Ларсон, Джейкоб Тремблей.

Цитата з фільму: Ми всі допомагаємо один одному бути сильними. По одинці сильних немає.

Фільм вчить: Дитині можна дати надзвичайно багато, маючи дуже мало.

 

Містер Черч (2016)

Життя Шарлі змінюється одного сонячного ранку. Дівчина та її мама просинаються від шуму на кухні та аромату апетитного сніданку. Сніданок для маленької сім’ї Брукс приготував такий собі містер Черч. Виявляється, незвичайного кухаря для них найняв покійний коханий Мері, – мами Шарлі. Таким чином він хотів полегшити жінці, яка хвора на рак і яка за прогнозами лікарів повинна прожити ще пів року, роботу по дому.

От тільки Мері не здається хворобі довгих і щасливих шість років і на протязі цих шести років для сім’ї Бруксів готує містер Черч.

У головних ролях: Едді Мерфі, Брітані Робертсон.

Цитата з фільму: Моя мама була мені, як сонце. Я купалася в її теплі. Пам’ятаю, я хотіла прокидатися вранці лише, щоб побачити її. Але зараз це сонце палахкотіло і спалювали все всередині себе. А, підійшовши близько, могла обпектися і я.

Фільм вчить: Не важливо, які стосунки склалися у вас з дітьми в минулому. Але якщо вони звертаються до вас у момент відчаю, то ймовірніше всього, ви робили все правильно.

Зараз саме час (2012)

«Поступити у коледж, зустріти хорошого хлопця, створити люблячу сім’ю», – про це мріють звичайні дівчата. «Спробувати наркотики, зайнятися сексом, вкрасти щось», – ось що в списку бажань юної Тесс. В неї немає часу на навчання чи мрії про майбутнє, оскільки її час спливає. Дівчині поставили страшний діагноз – лейкоз. І так як жити їй залишилося всього кілька місяців, вона хоче провести цей час з користю.

От тільки її список бажань змінюється, після того як в її житті з’являється Адам…

В головних ролях: Дакота Феннінг та Джеремі Ірвін.

Цитата з фільму: Наше життя – низка моментів. Проживи їх всі.

Фільм вчить: Навіть найгіршим проступкам дитини можна знайти логічне пояснення.

Читайте також:

Скляний замок (2017)

Фільм оснований на реальних подіях.

Дитинство Джаннетт було насиченим подіями, захоплюючими пригодами та цікавими історіями в перемішку з постійним страхом, частими втечами-переїздами та голодними тижнями. Тато дівчинки багато пив, через що часто втрачав роботу, а мама віддавала перевагу мистецтву, а не піклуванню про дітей. Відтак, діти Воллс з малечку піклувалися один про одного.

І ось, багато років потому, Джаннетт Воллс стала успішною журналісткою і зустріла хорошого чоловіка. Жінка розповідає чудову історію про своїх батьків, коли насправді ті жебракують та живуть у нетрях Нью-Йорку не бажаючи змінювати стиль свого існування.

Чи не завадить їй родина влаштувати особисте життя?

У головних ролях: Брі Ларсон, Вуді Гаррельсон, Наомі Воттс, Макс Грінфілд.

Цитата з фільму: Вітри це дерево намагаються зігнути з самого народження, а воно відмовляється падати. І це зробило його красивим.

Фільм вчить: Переслідуючи власні мрії та амбіції, не забувайте про те, що вони не завжди співпадають з тим, що потрібно вашим дітям.

Я, Тоня (2017)

Фільм знято за реальними подіями.

Тоню Гардінг, ще трирічною дівчинкою, на каток привела мати. З того дня у дівчинки не було вибору: її ціллю, мрією та життям став лід. Та як не старалася Тоня, жодна з її перемог не розтопила серце матері: замість похвал та аплодисментів дівчина отримувала від матері стусани та лайку.

Можливо Олімпійське золото, чоловік-тиран чи грандіозний скандал пом’якшить материнське серце?

В головних ролях: Марго Роббі, Себастіан Стен, Елісон Дженні.

Цитата з фільму: Немає в світі якоїсь однієї правди. Нісенітниця це... У кожного своя правда, і життя складається, як їй заманеться.

Фільм вчить: Якими б монстрами не були батьки, дитина все одно чекає їхньої підтримки та любові.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, Сім'я, Школа батьківства, фільми, батьки, діти
В тему