Люди

«Тяжко, страшно, але тримаємо фронт, щоб вдома такого не було», - волинський прикордонник

«Тяжко, страшно, але тримаємо фронт, щоб вдома такого не було», - волинський прикордонник

На Новопавлівському напрямку Батьківщину у складі прикордонної комендатури швидкого реагування Волинського прикордонного загону захищає «Білий».

Про це повідомляє Західне регіональне управління держприкордонслужби.

Військовослужбовець розповів, що ситуація на цьому напрямку важка, адже українським захисникам доводиться майже щоденно відбивати штурмові атаки російсько-окупаційних військ. Проте наші бійці мужньо тримають позиції та завдають втрат живій силі противника – знешкоджують та беруть окупантів у полон.

Прикордонникам, які прибули на цей напрямок фактично з першого дня довелося вступити в активні бої з противником.

«Заступили вночі перший раз на позиції, а зранку я вже побачив ворожу піхоту. Метрів за 150-200 вже вони перебігали. Я й доповідаю. А мені відповідають, що спочатку стріляй, а потім кажи, що бігають», – пригадав перший бій військовослужбовець.

На першому етапі проти наших оборонців загарбники використовували свою улюблену тактику «м'ясних штурмів», але отримавши серйозні втрати надалі вороги вже комбінували масовані атаки з діями малих груп піхоти. «Як трохи їх покремсали то противник почав змінювати тактику. Спочатку окупанти направляють в атаку ненавчений особовий склад з метою викриття наших вогневих позицій. А надалі ворог залучає більш підготовлену піхоту», – зауважує прикордонник.

Під час одного з чергувань Білий полонив одразу двох загарбників з гранатометами, які саме збирались обстрілювати укриття українських бійців. «Почули чиїсь голоси назовні, вийшов побачив двох росіян та й сказав їм здавайтесь. Вони поклали одноразові гранатомети й взяв їх у полон», – розповів боєць.

Попри постійні атаки ворога, коли доводиться тримати лінію фронту у безпосередньому зіткненні з противником, а до ворога кілька десятків метрів, прикордонники тримають удар, адже захищають найрідніше. «Тяжко, страшно, але тримаємо фронт, щоб вдома такого не було, за дружину, за батьків», – говорить Білий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, прикордонники, війна з Росією, Відео T1.ua
В тему