Більшість українців систематично їдять ковбасу. Видів ковбаси існує величезна кількість, тому делікатес доводиться до смаку всім.
З'ясовуємо, як ковбаса впливає на організм насправді.
На думку дієтологів, будь-яка ковбаса шкідлива для здоров'я, причому в будь-яких кількостях. Спочатку, червоне м'ясо входить в список продуктів, які провокують розвиток онкозахворювань.


У випадку ковбас цей фактор зростає за рахунок добавок, які дозволяють їй довго зберігатися. У складі ковбаси багато тваринного жиру, стабілізатори, підсилювачі смаку, вуглеводи і зовсім мало білка. Тому такий продукт не можна назвати корисним.
До речі, жир з'являється в ковбасі через те, що сировиною для ковбас служать «тварини з інтенсивною відгодівлею». Такі тварини утримуються в умовах обмеженого руху. Через те, що свині і корови не рухаються, їх м'ясо і стає жирним. Також до складу дешевої ковбаси входить соєвий білок, який сам по собі не шкідливий. Однак, щоб надати йому "той самий" смак, його вимочують в добавках.
Нутриціолог Андрій Семешов і зовсім порівняв вживання ковбаси з курінням, хоч на ковбасі немає попереджувальної наклейки. На його думку, вона завдає шкоди щоразу, незалежно «з'їсте ви невеликий шматочок або половину палки».
Єдині ковбаси, які можна їсти, це ковбаси, зроблені фермерами з натурального м'яса і з максимально чистим складом. Правда, термін зберігання таких ковбас буде нижчим, ніж у магазинної продукції, а ціна вища.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.