Поради

Вся правда про користь і шкоду ковбаси для організму

Вся правда про користь і шкоду ковбаси для організму

Більшість українців систематично їдять ковбасу. Видів ковбаси існує величезна кількість, тому делікатес доводиться до смаку всім.

З'ясовуємо, як ковбаса впливає на організм насправді.

На думку дієтологів, будь-яка ковбаса шкідлива для здоров'я, причому в будь-яких кількостях. Спочатку, червоне м'ясо входить в список продуктів, які провокують розвиток онкозахворювань.

У випадку ковбас цей фактор зростає за рахунок добавок, які дозволяють їй довго зберігатися. У складі ковбаси багато тваринного жиру, стабілізатори, підсилювачі смаку, вуглеводи і зовсім мало білка. Тому такий продукт не можна назвати корисним.

До речі, жир з'являється в ковбасі через те, що сировиною для ковбас служать «тварини з інтенсивною відгодівлею». Такі тварини утримуються в умовах обмеженого руху. Через те, що свині і корови не рухаються, їх м'ясо і стає жирним. Також до складу дешевої ковбаси входить соєвий білок, який сам по собі не шкідливий. Однак, щоб надати йому "той самий" смак, його вимочують в добавках.

Нутриціолог Андрій Семешов і зовсім порівняв вживання ковбаси з курінням, хоч на ковбасі немає попереджувальної наклейки. На його думку, вона завдає шкоди щоразу, незалежно «з'їсте ви невеликий шматочок або половину палки».

Єдині ковбаси, які можна їсти, це ковбаси, зроблені фермерами з натурального м'яса і з максимально чистим складом. Правда, термін зберігання таких ковбас буде нижчим, ніж у магазинної продукції, а ціна вища.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: страви, Здоров'я, цікаво знати
В тему