Чому споживання горіхів врятує від смертельних хвороб
Вживання великої кількості рослинного білка в горіхах рятує від передчасної смерті від серцево-судинних захворювань і деменції у жінок старше 50 років.
Результати дослідження опубліковані в Journal of the American Heart Association.
Дослідники розділили випробовуваних на п'ять рівних груп (квінтами) в залежності від рівня споживання тваринного, а також рослинного білка. З'ясувалося, що у жінок, які найчастіше вживали рослинний білок, ризик смерті незалежно від причини в порівнянні з учасниками з першої групи скоротився на дев'ять відсотків, а ризик смерті від серцево-судинних захворювань і деменції - на 12 і 21 відсоток відповідно.
Високий рівень споживання обробленого червоного м'яса підвищував ризик смерті від деменції на 20 відсотків. Високий рівень споживання необробленого м'яса, яєць і молочних продуктів пов'язаний з підвищенням ризику смерті від серцево-судинних захворювань на 12, 24 і 11 відсотків.
Фахівці визначили, що заміна червоного м'яса, яєць або молочних продуктів горіхами знижує ризику смерті від усіх причин на 12-47 відсотків в залежності від замінного типу білка.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.