Поради

Чому ми несподівано починаємо товстіти: головні причини

Чому ми несподівано починаємо товстіти: головні причини

Лікарка-ендокринологиня вищої категорії Олена Губкіна перелічила головні причини несподіваного набирання ваги.

За її словами, найчастіше на збільшення маси тіла впливає нестача сну. Так, неправильний режим підвищує апетит, оскільки мозок людини намагається відновити енергетичні запаси великою кількістю калорій, а також порушує метаболізм.

«В результаті нестачі сну сповільнюється обмін речовин, оскільки порушується вироблення гормонів - підвищується вироблення інсуліну і кортизолу, знижується вироблення соматотропного гормону (гормону росту)», - сказала Губкіна.

Іншою причиною набирання ваги, за її словами, може бути схильність тривалого стресу, через що виділяється велика кількість гормону надниркових залоз - кортизолу, який сприяє стрімкому накопиченню жирових запасів. Також маса тіла часто збільшується через затримку рідини в організмі: у цьому випадку слід налагодити питний режим, а також скоротити кількість споживаної солі, в тому числі відмовитися від таких продуктів, як ковбасні вироби або чіпси.

Крім того, зазначила Губкіна, людина може почати товстіти через прийом ліків, наприклад глюкокортикоїдів (стероїдні гормони), нейролептиків, антидепресантів і протисудомних препаратів, а також внаслідок відмови від куріння.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Лікарі, схуднення
В тему

Останні матеріали