Поради

Які хитрощі зроблять консервування простим і приємним

Які хитрощі зроблять консервування простим і приємним

Для якісного консервування завжди треба брати чисту фільтровану питну воду без смаку і сторонніх запахів.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Важливо не переборщити з прянощами: вважається, що їхня кількість не повинна перевищувати 5 відсотків. Так ризик, що закрутки зіпсуються, буде мінімальним.

Є думка, що кришки обов’язково потрібно кип’ятити перед тим, як закрутити ними банки. Нібито від цього залежить, наскільки герметично будуть загвинчені банки.

Однак не всі знають, що висока температура ніяк на це не впливає. Досить ретельно вимити кришки і розкласти їх на рушник, а коли все буде готово – просто закрити ними банки.

Чого тільки не роблять господині, щоб позбутися пухирців повітря в банках із варенням.

Пропонуємо використати дерев’яні палички – вони відмінно підійдуть для того, щоб, як слід, розмішати вміст банок. Таким чином ви видалите надлишки повітря і не пошкодите скла. Замість паличок, також можете використовувати дерев’яні шпажки для шашлику.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, їжа
В тему