8 Травня 2024
Новини

В Україні ввечері можуть запровадити відключення світла

В Україні ввечері можуть запровадити відключення світла

Після нового масованого удару росіян для побутових та промислових споживачів по всій Україні ввечері 8 травня можуть запровадити відключення електроенергії.

Про це повідомило «Укренерго». 

Можливі обмеження планують на вечірні години — з 18:00 до 23:00, тоді компанія очікує на особливо важку ситуацію. Причина — дефіцит електроенергії в енергосистемі, який виник через нові пошкодження обладнання електростанцій внаслідок російських ударів. 

«Укренерго» запевнило, що вживає всіх наявних заходів для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи. Українців закликали споживати електроенергію ощадливо, особливо у вечірні години. 

Обмеження рівномірно розподілять по всім областям. Графіки відключень оприлюднять на офіційних сторінках обленерго.

Нині через бойові дії та атаку є знеструмлення в 9 областях: Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Харківській та Сумській.

Також через негоду вранці був знеструмлений 31 населений пункт в Кіровоградській, Сумській, Чернігівській областях, ще 411 — з інших причин.

Нагадаємо, в ніч проти 8 травня росіяни випустили понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Із 22 березня це вже п’ятий масований удар по об'єктах енергетики.

В «Укренерго» повідомили про пошкодження на об’єктах генерації. Зокрема, війська росії атакували три теплоелектростанції компанії ДТЕК. Наслідки обстрілів ще уточнюються. Утім, енергетики вже працюють над їхньою ліквідацією.

Наразі на пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, електроенергія
В тему