Поради

Як розрахувати кількість їжі на свято

Як розрахувати кількість їжі на свято

Перед тим, як складати меню, врахуйте вік, стать гостей та їхні вподобання.

Об’єми страв: салати – 200 – 250 г на особу; 4 – 5 бутербродів або 5 – 6 канапе на людину; м’ясо або риба – одного виду 180 – 200 г, двох видів – по 110 г, а трьох – по 80 г; гарнір – 150 г картоплі, 50 г рису або макаронів, 120 г овочів на людину; солодощі: торт 1 – 1,5 шматка на людину, солодкі муси – 120 г, морозиво – 140 г, 200 г фруктів на людину; напої: лимонадна вода, компот – 300 мл на людину, 1 пляшка шампанського чи 2 пляшки солодкого вина на 3 особи, 1 пляшка сухого вина на 1 людину, коньяк, горілка, інші міцні напої – 1/2 пляшки на людину.

Кількість страв: нарізка – м’ясна, рибна, сирна; соління (гриби, мариновані і солоні овочі); салати – 2 – 3 види, один з них м’ясний; гаряча страва може бути одного виду або кількох: м’ясо, птиця та риба. На кожного має бути гарнір – два види на вибір: картопляне пюре і зелений горошок або рис і печені овочі.

Рекомендована вага їжі: для чоловіків – 1200 г/особа, для жінок – 1000 г/особа (без напоїв). Якщо свято без алкоголю, вагу варто зменшити на 200 г.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: їжа, свято, гроші
В тему