Поради

Догляд за волоссям взимку: правила та поради

Догляд за волоссям взимку: правила та поради

Зима – складне випробування для організму: тут і переохолодження, і авітаміноз, і інші сюрпризи. Окремий виклик приймає волосся, яке тільки-но відновилося від пересушення палючим літнім сонцем, а тепер піддається впливу холодного повітря.

Тож ця зима вимагає окремих підходів до догляду за волоссям та особливих засобів. Аби після потепління можна було й надалі хизуватися пишним волоссям, слід правильно підтримувати та живити шевелюру. Ми розкажемо, як правильно берегти волосся взимку та які засоби краще застосовувати.

Чому волосся потребує особливого догляду в холодну пору

Особливий підхід для волосся у зимову пору зумовлений низкою факторів:

  • Нестача вітамінів. Внаслідок того, що взимку ми споживаємо мало овочів та фруктів, волосся сухе та отримує менше поживних речовин. Внаслідок цього воно втрачає еластичність та ламається, спричиняючи проблеми.
  • Сухе повітря. В цю пору року волосся страждає через низьку температуру на вулиці та сухість нагрітого повітря у приміщеннях, тож шевелюра ослаблюється та стає слабшим.
  • Холод. Волосся, насправді дуже «боїться» морозів. За результатами досліджень, волосяні цибулини замерзають буквально після 5-ти хв на холоді. Внаслідок цього волосся зазнає стресу: виділення шкірного сала зменшується, тож кожна волосинка не встигає покритися захисною плівкою, стає сухою та пошкоджується, може з’явитися така неприємність, як лупа.
  • Зміна температур. Після перемерзання надворі волосся прогрівається в теплі і так постійно. Різкі перепади призводять до проблеми із виділенням себуму, тож волосся втрачає об’єм.
  • Електризація. Взимку ми вбираємо чимало одягу, щоб вберегтися від холоду. Волосся активно треться до переважно штучних матеріалів та електризується, виникає проблема ламкості.
  • Часте використання фена. Хочемо ми того, чи ні, а взимку феном доводиться користуватися частіше, адже літом в жарку погоду волосся висохне й так. Короткочасні впливи високої температури призводять до проблеми пересушеної шкіри.

Поради по догляду за волоссям взимку

Аби мінімізувати впливи на волосся та запобігти проблемам у холодну пору рекомендують дотримуватися простих порад. Трошки більше часу для волосся – і воно обов’язково віддячить гарним виглядом.

По-перше, виберіть правильний гребінець для волосся. Цей засіб завжди важливий, та коли виникає проблема електризації, він стає чи не ключовим. Волосся і так статично напружене через тертя об верхній одяг, тому варто обрати принаймні гребінець, який не створюватиме додатково навантаження. Побалуйте волосся дерев’яним гребінчиком.

По-друге, правильно мийте волосся. Взимку не рекомендують мити волосся зачасто, щоб не пересушувати його та не змивати природній гідроліпідний захист. Адже за миття по два рази на день себум не встигне огорнути структуру волосини. Виняток лише – жирний тип шкіри голови.

По-третє, правильно користуйтеся феном при сушці волосся. Рекомендують виставляти пристрій на режим прохолодного повітря, сушити із деякої відстані (15-20 см). Мінімізуйте вплив інших приладів на волосся: не зловживайте плойками та утюжками, обов’язково використовуйте спеціальні захисні засоби.

По-четверте, обов’язково носіть не тісну шапку. Волосся не повинне надто перетискатися, але шкіра голови повинна бути в теплі. Також узимку треба оберігати волосся по довжині – прядки для цього рекомендують ховати під шарф чи у капюшон. Бажано, щоб воно контактувало із натуральними тканинами, адже інакше виділятиметься надто багато сала, від якого волосся жирітиме.

По-п’яте, перед виходом на холод рекомендовано наносити на волосся сироватки та олійки, які живитимуть суху волосину та створять навколо неї захисну оболонку.

Окрім того, рекомендують частіше бувати у перукаря та радитися з ним щодо процедур для волосся. Не забувайте, що він повинен відповідати типу волосся. Також необхідно регулярно підстригати посічені кінці та запобігати ламкості – у сухий кінчик  однаково не доходять поживні речовини, він фактично мертвий.

Топ-5 засобів для догляду за волоссям взимку

Зі зміною пір року косметичка традиційно наповнюється сезонними засобами для обличчя, але не варто забувати про волосся. Щоб зберегти волосся красивим у холоди рекомендують застосовувати правильні засоби. Йдеться і про догляд за шкірою голови, і власне волосся, адже шевелюра виглядатиме здоровою лише за комплексного підходу.

Найкращі засоби по догляду за волоссям взимку

Найкращі засоби по догляду за волоссям взимку

Шкіра потребує додаткового дбайливого збереження, а волосся – пулу поживних речовин.

  1. Сироватка. Регенеруючу сироватку рекомендують наносити на шкіру. Комплекси, які мають відновлювальну дію, захищають стовбурові клини волосини, формують їх мікроклімат впливаючи на якість самої волосини від її зародження. Протягом життя із однієї цибулини проростає до 30 волосин, сироватка укріплює та запобігає їх випадінню. За регулярного правильного використання засобу волосся перестає бути пересушеним, стає м’яким та сильним.
  2. Зволожуючі засоби. Взимку обов’язково правильно зволожувати волосся. Для шкіри ліпше взяти термальну воду, на довжину волосся рекомендують спеціальні кондиціонери та креми, шампуні, насичені оліями жолоба, мигдалю, кокосу. Ці засоби живитимуть кожну волосину, що позбудеться сухості .
  3. Зміцнююча маска. Її рекомендують взимку наносити на волосся принаймні двічі на тиждень. Маска сприятиме збереженню вологи у товщині пересушеної волосини. Маску радять тримати 10 хв, для більшого ефекту волосся рекомендовано обгорнути рушником. Однак це не універсальний рецепт: деякі маски можна тримати довше, вони краще проникають у товщу волосини. Тому щоб знати, на скільки потрібно наситити волосся, порадьтеся з фахівцем.
  4. Живильні олійки. Посилене живлення забезпечать олійки, які втирають у волосся по довжині. Йдеться про спеціальні засоби – комплекси природніх рослинних олій. Олії глибоко проникають у пори сухої волосини, роблять волосся гладким та м’яким. Як наслідок – волосини не сплутуються та не ламаються. Завдяки оліям волосся повертає блиск та м’якість.
  5. Антистатик. Аби запобігти електризації волосся рекомендують звернути увагу на спеціальні засоби. Це може бути кондиціонер чи спрей для волосся із ефектом антистатика. Вони не потребують змивання та зменшують проблеми через третя волосин об деталі гардеробу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, краса, жінки, косметика
В тему