Поради

Як зупинити випадіння волосся

Як зупинити випадіння волосся

Для зупинення процесу випадання волосся та для стимуляції його росту можна використовувати народні засоби: маски, відвари з лікувальних трав.

Для запобігання випадінню волосся рекомендується використовувати маску на реп’яховій олії:
40 г свіжого подрібненого кореня лопуха настояти у 100 г соняшникової чи оливкової олії протягом 10 діб і проварити цей настій на
повільному вогні протягом 15 хв.

Цілющими властивостями володіє і відвар із коріння однорічного лопуха. Його збирають зазвичай навесні чи восени. Для приготування беруть 10 – 20 г подрібненого коріння, заливають 1 склянкою окропу і відварюють протягом 10 хв. Процідженим відваром обполіскують волосся, але
можна і втирати його приблизно протягом місяця у шкіру голови.

Можна застосувати і відвар із суміші кореневищ лепехи та лопуха у співвідношенні 1:1. 6 ст. л. суміші залити 1 л води і кип’ятити протягом 15 - 20 хв. Дати схолонути і настоювати в теплому місці. Втирати в шкіру голови 2 – 3 рази на тиждень. Іноді в цю суміш додавали (з розрахунку на 1 л води) 2 жмені шишок хмелю. Волосся треба мити цим відваром тричі на тиждень.

Приготувати таку суміш: 1 частина коньяку, 4 частини процідженого соку цибулі, 6 частин відвару коріння реп’яха. Втерти в шкіру голови. Накрити голову рушником для зігрівання на 2 год., після цього вимити. Повторювати щотижня.

Для стимуляції росту волосся використовують свіжий сік листя алое, приготований за методом «біологічного стимулювання». Нижнє та середнє листя алое зрізати, промити кип’яченою водою, просушити, загорнути в папір і помістити в холодильник на 12 діб. Потім здорове листя (почорніле викинути) подрібнити, сік видушити через марлю і втирати 1 – 2 рази на тиждень у шкіру голови.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему

Останні матеріали