Здоров'я
Харчування і дієти

Що з чим їсти? Топ продуктів, які варто поєднувати

Що з чим їсти? Топ продуктів, які варто поєднувати

Якщо одні продукти корисні для нашого організму, то інші несуть лише шкоду. Ті, хто уважно ставиться до свого раціону, намагаються віддавати перевагу фруктам, овочам, пісному білку та іншій їжі, яку ми звикли вважати корисною. Але не всі знають, що певне поєднання різних продуктів може помножити користь продуктів в кілька разів.

Шпинат + полуниця

Потрібно поповнити організм залізом? Тоді їжте шпинат з вітаміном С! У шпинаті міститься близько 3 мг заліза, яке краще засвоюється з полуницею, лимоном, ківі та іншими фруктами, багатими на вітамін С. Звичайно, таке поєднання прийдеться не кожному до смаку, тому слід проявити фантазію. Наприклад, салат з листя шпинату можна доповнити кислими ягодами та залити соком лимона.

Салат + рослинна олія

Хочете схуднути і тому відмовляєтесь від жирів? Тоді ваш шлунок страждатиме від надміру клітковини. Замість того щоб мучити себе, вживайте правильні жири. Наприклад, заправте листя салату оливковою олією та додайте авокадо, який може похвалитися жирними кислотами Омега-9. Вийде ситно, смачно та корисно.

Банан + йогурт

Кальцій засвоюється краще в поєднанні з продуктами, які містять інсулін, який діє подібно пребіотикам. Вони є в часнику, цибулі, артишоку, пшениці, топінамбурі і в бананах. Найбільш звичним і корисним поєднанням з цього списку стане банан і йогурт (або сир).

Яблука + темний шоколад

Поєднання кверцетину та катехін, які містяться у чорному шоколаді та яблуках відповідно, покращує роботу серця і розріджує кров. А розтоплений шоколад з фруктами не тільки смачно, а і корисно.

Зелений чай + лимон

Джерело антиоксидантів, які регулюють рівень цукру в крові і прискорюють обмін речовин, – зелений чай. А підвищити дію антиоксидантів здатен лимон.

Ягоди + вівсянка

Сильний антиоксидантний ефект забезпечують вівсянка та ягоди. Такий перекус не лише надовго збереже почуття ситості, а і зменшить рівень цукру в крові.

Кава + кориця

Найкраще доповнення до кави – кориця. В кориці практично немає калорій, але є багато антиоксидантів. Ця спеція прискорює обмінні процеси, а в поєднанні з кофеїном ще й здатна ефективно спалювати жир.

Хумус + оливкова олія

Хумус містить масу живильних речовин, які в поєднанні з оливковою олією збільшують в крові рівень серотоніну, або «гормону щастя». Останній, в свою чергу, сприяє почуттю ситості.

^ Наверх