Поради

Наливки майстра покращують травлення та збільшують «чоловічу силу»

Наливки майстра покращують травлення та збільшують «чоловічу силу»

Дій активно!

Років 10 тому лучанин Сергій мав нагоду спостерігати, як батько його сусіда майстерно власноруч виготовляв алкогольний напій сливовицю. Скуштувавши, не на жарт зацікавився методами та способами виробництва хмільних напоїв.

«Для мене та сливовиця стала ніби зразком того, яким якісним та смачним може бути самогон. До слова, аби правильно приготувати цей напій, потрібно використовувати 100-, 200-літрові діжки, в яких виброджуються сливки «венгерки». А після того, як утворилося сливове вино, його переганяють на самогонному апараті. Мене дуже вразив тоді сам процес виготовлення, – розповідає Сергій. – Згодом я спробував такий напій, як медовуха. Тільки зазвичай її роблять з меду та води, які переброджують. А є така медовуха, коли замість цукру при виробництві самогону додають мед і дають можливість перебродити із додаванням дріжджів».

«Знаю, що основу самогону становить чиста якісна вода»

Саме після споглядання за виробництвом сливовиці Сергій розпочав шукати цікаві старовинні та сучасні рецепти наливок, настоянок, поєднувати інгредієнти, шукати способи очищення води. «Знаєте, я лише рік бавився з водою, шукаючи таку, щоб пом’якшувала смак алкоголю та підкреслювала букет фруктів, ягід, трав при виготовленні напою. Мені везли воду з Вараша, Оконських джерел, Баєва. Сам я експериментував з водою з-під крана, кип’яченою, відфільтрованою тощо. Зупинився на зворотно-осмотичній системі, яка для мене стала одним з найбільш економічних, універсальних і надійних методів очищення води, кращим способом отримати кришталево чисту питну воду в домашніх умовах. Тобто там, крім молекул води, нічого немає: ні домішок, ні якихось інших хімічних сполук», – ділиться досвідом мій співрозмовник.

«У наливках створив шедеври!»

«Для мене було цікаво поєднувати такі смаки в наливках, щоб їх не тільки було приємно пити, а й насолоджуватись цікавим післясмаком. Ось, для прикладу, змішав апельсин, грейпфрут та кавові зерна, зокрема запах цитруса, гірчинку грейпфрута і ледь помітний післясмак кави. Одними зі своїх найкращих наливок вважаю «Всі ягоди Волині» та вишняк, із яким потрібно досить довго «гратися», проходячи декілька етапів приготування та витримки. Ще хочу підкреслити цікаве поєднання груші з аличею: солодка груша та кислинка аличі ідеально доповнюють одна одну. Хоча багато хто з моїх друзів полюбляють смакувати і «Чорнослив», який можна вживати як із м’ясом, так і з фруктами,  калганівку, котру називають «українським женьшенем», адже він підвищує «чоловічу силу»,  «Волоський горіх», який покращує травлення тощо. Щодо настоянки «Таємниці Луцька», то в мене постійно намагаються вивідати рецепт напою, в якому поєднано більше ніж шість інгредієнтів, і пахне він шоколадом. Крім того, я завжди раджу, з чим краще споживати мої вироби. Ось, для прикладу, зубрівку радив би закусити кількома ягідками винограду кишмиш. При такому поєднанні рецептори у роті просто вибухають від надзвичайного смаку», – розповідає Сергій.

При споживанні алкоголю варто дотримуватись культури та міри

Зважаючи на те, що лучанин робить досить міцні за градусом алкогольні напої, а значить, має певні знання у цій сфері, я поцікавилась, чи може Сергій поділитися певними порадами.

«Насправді я впевнений, що, якщо людина хоче напитись, вона це зробить. А для тих, хто хоче насолоджуватись смаком, раджу дотримуватись міри. І розуміти мету, для чого вживати алкоголь, – чи то для підвищення апетиту, чи то для настрою у чудовій компанії друзів тощо. Ну, і звісно, вживати якісний алкоголь, такий, як мої наливки (посміхається, – авт.). Друзі неодноразово зауважували, що після них на ранок і голова не болить, і самопочуття чудове. Крім того, настоянка на прополісі стимулює серцеву діяльність, і через це не можна пити на ніч, а лише впродовж дня чарочку-дві, поліпшує кровообіг. А «Журавлина» насичує організм вітамінами», –  розповів  Сергій.

Ірина Белоцька

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, Україна, Волинь, суспільство, Найцікавіше, Інтерв'ю, Здоров'я, Харчування і дієти, травлення, здоров'я
В тему