Поради

Як схуднути без дієт і виснажливих тренувань

Як схуднути без дієт і виснажливих тренувань

Вчені з Мексики довели, що простий метод допомагає швидко схуднути навіть без обмежень.

Про дослідження, яке тривало цілий рік і нещодавно завершилося, розповіли в журналі Pediatric Obesity, - пише ТСН.

Проблема схуднення торкається багатьох людей. Скинути зайві кілограми мріють як молоді, так і люди похилого віку. Адже надмірна вага — це і проблеми зі здоров'ям, які можуть бути досить серйозними.

За статистикою, IMT або надмірна маса тіла хвилює практично кожного третього мешканця Землі. Від ожиріння сьогодні страждають майже 650 мільйонів дорослих і близько 120 мільйонів дітей. Питання схуднення та хвороб, які спричинені IMT стали настільки актуальними, що вчені ставлять їх поряд з проблемою глобального потепління.

Вчені з мексиканського Університету Хуарес-дель-Естадо-де-Дуранго провели експеримент, який тривав 12 місяців. В ньому взяли участь 54 добровольців, які дали згоду суворо дотримуватися всіх рекомендацій лікарів. Хоча ті виявилися нескладними.

Добровольців спочатку розділили на дві групи. Учасники першої групи споживали їжу за методикою повільного харчування. Тобто кожну порцію їжі вони пережовували впродовж 30 секунд. Добровольці другої групи харчувалися як звичайно. Обидві групи ніяк не обмежували себе в їжі та не займалися додатково спортом.

Вже через 6 місяців з'явилися перші результати. Кожен учасник групи, який дотримувався принципів повільного харчування, схуд приблизно на 2 кг. А ось учасники другої групи за цей же час набрали 3 зайвих кілограми.

За цілий рік послідовники методу повільного харчування втратили від 3 до 5% маси тіла. А ось учасники другої групи в той же час набрали приблизно 7-8% від ваги, яку вони демонстрували на початку експерименту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: схуднення
В тему

Останні матеріали