Поради

Дієтологи розвінчали популярний напій для схуднення

Дієтологи розвінчали популярний напій для схуднення

Лікар-дієтолог з Великобританії викрив популярні на TikTok ролики про напій, який нібито допомагає швидко схуднути.

Його коментарі публікує The Sun.

Лікар Майур Ранчордас з університету Шеффілд-Халлам прокоментував шалено популярні в мережі відеоролики, на яких люди демонструють «чудодійний» ефект від вживання гарячої кави з соком лимона або лайма.

За його словами, на відео нібито показані результати «до» і «після» застосування напою і процес його приготування. Однак, ні в одному з роликів немає доказів того, що людина дійсно сама готувала і пила «цитрусову каву». Крім того, реакція лікаря, який схвалює поведінку героїв відео, скрізь однакова.

«Це повна нісенітниця. Науці невідомі продукти, здатні спалювати жир. Їх просто не існує в природі», - заявив Ранчордас.

Лікар переконаний, що мова йде про звичайний маркетинговий хід, тому що в роликах є посилання на сайти, де продається «розчинна кава для зниження ваги», що містить левокарнітин. Він додав, що немає ніяких доказів того, що левокарнітин сприяє схудненню. Спеціаліст визнав, що кофеїн дещо прискорює процес обміну речовин, проте подібні властивості левокарнітину не підтверджені клінічними дослідженнями.

Він також додав, що принципи схуднення не змінюються - людина повинна спалювати більше калорій, ніж споживає. Ніякі «чудодійні» засоби, крім поєднання правильного харчування і регулярних вправ, цьому не допоможуть.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Лікарі, продукти, схуднення, великобританія
В тему