Поради

Шість правил стрункості, про які ніхто не каже

Шість правил стрункості, про які ніхто не каже

Здається, в 2021 році шкідливі звички остаточно вийшли з моди. Все більше людей надають перевагу спорту, вправам вранці і відмові від алкоголю. Безумовно, переходити на сторону здорового способу життя не тільки здоров'я, але ще і підтягнута фігура.

Ось які правила схуднення часто замовчують.

Стакан води вранці

Раніше вважалося, що ранок з води починають тільки моделі. Насправді, це хороша практика для будь-якої людини. Стакан води натще допомагає вивести накопичені за минулу добу токсини і шлаки. Це часто підтверджує і практика, після випитої води можуть виникнути позиви сходити в туалет. А ось лимонний сік в воду краще не додавати, особливо, якщо у вас є проблеми зі шлунком.

Харчуйтеся різноманітно

Всі сучасні дієтологи говорять про те, що важливо не стільки відмовляти собі в улюблених стравах, скільки дотримуватися різноманітного і збалансованого харчування. Найбільш важливо, щоб салат і інші овочі займали половину тарілки, а білки і вуглеводи лише 25%. Також необхідно максимально знизити споживання цукру, оскільки він присутній буквально у всіх продуктах.

Перестаньте дивитися на годинник

На жаль, наш організм не настільки розумний, щоб худнути тільки в тому випадку, якщо ви відмовитеся від їжі після шести. На схуднення або набір м'язової маси впливає винятково загальний спосіб життя та баланс калорій і білків, жирів, вуглеводів. Тобто ви можете їсти дрібно, а можете з'їсти всю їжу за один підхід, має значення лише кількість калорій. Ну і навантаження на шлунково-кишковий тракт буде вище, якщо ви споживете всю їжу за раз.

Ретельно пережовуйте їжу

Ми живемо на високих швидкостях, а прийом їжі часто супроводжує перегляд телевізора або YouTube. В результаті, мозок відволікається, їжа потрапляє в шлунок великими шматками і почуття голоду нікуди не йде. Тому дієтологи радять приймати їжу окремо від гаджетів і підходити до процесу усвідомлено, повільно пережовуючи їжу і отримуючи задоволення від процесу. Таким чином, організм зрозуміє, що ви в процесі насичення і швидше «відключить» голод. Якщо в кінці трапези ви відчуваєте, що не наїлися, почекайте півгодини і тільки потім беріть добавку.

Тримайте воду під рукою

Привчайте себе пити воду. Найчастіше сигнал голоду провокує саме спрага, тому важливо навчитися заповнювати водний баланс. Дорослій людині за день необхідно випивати близько двох літрів води. Коли ви почнете це робити, то помітите, що їсти хотітиметься рідше, при цьому ШКТ буде працювати краще. До того ж, саме брак води викликає набряклість. Адже організм звик накопичувати і утримувати те, чого йому не вистачає.

Не бійтеся вуглеводів

На жаль, далеко не всі експерти реально мають високі знання про продукти. За останні кілька років під удар потрапили вуглеводи, яким оголосили повну заборону. Насправді, нічого страшного в них немає, більше того, вони забезпечують енергією. Однак існують шкідливі вуглеводи, наприклад, солодке, всім відомий фастфуд чи булочки в великих кількостях, а є корисні - овочі, фрукти, крупи і бобові.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: схуднення, здоровий спосіб життя, Поради
В тему

Останні матеріали