Поради

Чи допоможе схуднути пояс з ефектом сауни

Чи допоможе схуднути пояс з ефектом сауни

Багато хто вірить, що пояс з ефектом сауни допоможе знайти фігуру мрії. У чому тут підступ, читайте в цій статті.

Коли дієти не допомагають, а тренуватися як і раніше ліньки, в хід ідуть самі неймовірні гаджети, і пояс для схуднення не найскладніший з них. Людині, яка мріє про красиву, струнку фігуру, здається, що варто обмотати таким чарівним поясом, як ефект не змусить себе чекати.

Як працює пояс

Дійсно, після зняття пояса може здатися, що талія трохи зменшилася в обсязі. Такий «успіх» надихає на те, щоб носити пояс, практично не знімаючи. А деякі йдуть ще далі і починають в цьому поясі бігати і виконувати фізичні вправи. Але що ж відбувається насправді? Звичайно, не може бути й мови про те, що жирові відкладення почали танути. Насправді йде зайва рідина, а зовсім не жир.

Найпростіші пояси виготовлені з неопрену або подібних матеріалів, які не пропускають повітря, більш складні моделі забезпечені електричним підігрівом. Їх завдання - нагріти тіло людини і викликати посилене потовиділення. Людина потіє, її вага і об'єми трохи зменшуються. Але через деякий час все повертається на круги своя. З потом через пори виводиться вода і солі, а жир як і раніше залишається в жирових клітинах, тому що підвищення температури на нього ніяк не впливає.

З тієї ж причини не варто розраховувати на те, що в справі схуднення зможе сильно допомогти баня. Так, завдяки рясного потовиділення організм втратить багато води, але як тільки людина вгамує спрагу, яка часто виникає після лазні, втрачені об’єми і вага відновляться.

У чому небезпека

Крім того, що пояс з ефектом сауни ніяк не допомагає худнути, він може викликати серйозне подразнення, оскільки він розігріває шкіру і ускладнює відведення тепла. Якщо людина вирішила потренуватися у такому поясі, то таким чином він збільшить навантаження на серце.

Що ж робити

Передусім варто з'ясувати, в чому причина підвищення ваги, іноді вся справа в порушенні гормональної регуляції, і тоді на допомогу прийде профільний лікар. Якщо гормональних проблем немає, то швидше за все зайва вага з'явилася через те, що калорій з їжею надходить більше, ніж людина встигає витратити. І тоді потрібно переглянути харчові звички, скоротити загальну калорійність раціону і додати фізичні навантаження.

Ось що говорить нутриціологиня Алла Чеканова:

«Всі хочуть знайти чарівну таблетку або швидкий спосіб схуднути. Але, на жаль, поки такі чарівні пігулки призводять до сумних наслідків, а швидкі способи схуднути ще не придумані. Багато хто пробував на собі пояс з ефектом сауни. Чи допомагає він схуднути насправді або це черговий міф? Давайте звернемося до законів біохімії - нагрівання не провокує спалювання жирових відкладень. Візуальний ефект пояса досягається за рахунок виведення зайвої рідини. Тобто термопояс допомагає тілу швидше «пропотіти». І якраз за рахунок зниження набряклості і досягається той самий ефект зменшення об’ємів тіла. Але, як ми знаємо, зневоднені клітини заповнять свої запаси з наступною склянкою води. Так що ефект помітний, але тимчасовий».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: схуднення, Здоров'я, Лікарі
В тему