Життя

Жінка за рік схудла на 43 кілограми

Жінка за рік схудла на 43 кілограми

Від зайвої ваги потерпає чимало людей. Наталія Захарова не була винятком. На початку 2020 року стрілка ваги показувала 116 – саме стільки вона важила. Тож у новорічну ніч загадала бажання: позбутися зайвих 20 кілограмів.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Відверто кажучи, я ніколи не була худою, – розповідає жінка. – Моя бабуся чудово готувала різні смаколики, які я любила. Народила доньку – і  почала набирати вагу. Сиділа на білковій дієті, однак постійно так не можна харчуватися. Коли відійшла від раціону, то зайва вага почала повертатися. У 35 років вирішила худнути у спортзалі. Однак все закінчилося запаленням колінного суглоба, після якого була тривала гормональна терапія. І – знову зайві кілограми. У мене є хронічне захворювання, і через це я довічно маю приймати гормональні препарати, що певною мірою ускладнює схуднення.

Наприкінці 2019 року жінка побачила у соцмережах рекламу марафону зі схуднення однієї блогерки. Тож пані Наталія вирішила спробувати. Записалася на марафон і отримала рецепти страв, які мала готувати.

Спершу була вражена, – каже вона. – Однак усе ж вирішила спробувати. Під час марафону блогерка надсилала учасницям рецепти. На той випадок, коли не мала бажання готувати, було вказано, що можна з’їсти. Приміром, на сніданок це може бути 50 грамів каші, 100 грамів йогурту та одне яйце. Річ у тім, що в цій схемі харчування повністю пораховано співвідношення калорій, білків, жирів та вуглеводів, які потрапляють в організм і які треба спожити протягом дня. Також були рекомендації щодо режиму пиття та занять спортом.

Їсти потрібно було п’ять разів на день. Вага порцій невелика: три основні прийоми їжі по 250 – 330 грамів і ще два перекуси по 150 грамів. Це 1400 – 1600 калорій на добу. Приміром, на сніданок може бути білковий омлет із салатом зі свіжих овочів. На обід – овочевий суп із курячими фрикадельками. На вечерю салат і запечена або відварена куряча грудка. У якості перекусу можна взяти горішки, грейпфрут або печене яблуко.

  • За перші три тижні я втратила дев’ять кілограмів, – розповідає пані Наталя. – Було таке, що вага зупинялася, і тоді я дуже засмучувалась. Однак продовжувала дотримуватися усіх вимог. Наприклад, фрукти можна лише в першій половині дня. Згодом помітила, як почали змінюватися харчові звички: відвикла від кави з молоком, молочних коктейлів тощо. На роботу їжу беру із собою. А також пляшку води, у яку додаю лимон та імбир.

Нині жінка готує різноманітні тортики, десерти, бюргери та інші смаколики за схемою здорового харчування. До речі, нинішнє меню чудово підходить для всієї родини. Адже у ньому вівсянка, м'ясо, риба, молочні продукти, різні крупи, фрукти, овочі. І якщо раніше вона вранці їла лише сир і пила каву, то тепер готує собі вівсянку з овочами чи фруктами, білкову їжу, запіканку з лаваша тощо.

– Шкода, але проблемою наших жінок є те, що вони себе не люблять, – переконана вона. – У родині ставлять себе на останнє місце. Коли розповідаю про схуднення, то відразу починають нарікати. Мовляв, це ж потрібно готувати для себе. Тобто приготувати каструлю плову чи борщу для них нескладно. А запекти для себе шматочок м’яса – велика проблема. Я сама собі довела, що можу повністю змінити спосіб життя. Тепер отримую чимало компліментів від чоловіка, друзів, колег. Також радує те, що повністю змінила свій гардероб – від спідньої білизни до верхнього одягу. Адже так приємно одягати те, що тобі подобається, а не те, що просто налазить. Я змінила розмір з XXXL на М і вперше у житті одягнула джинси не з тунікою, а коротким светром. Навіть фізично стала себе легше почувати.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: схуднення, Здоров'я
В тему

Останні матеріали