Поради

Які поради можуть позбавити нас удачі

Які поради можуть позбавити нас удачі

Чому і як ми віддаємо свою позитивну енергію тим, хто потребує допомоги.

Якщо порада непрохана, ми почули чиюсь історію і говоримо: «А ось я б на твоєму місці», «А ось я б тобі порадив(ла)», то у відповідь ми можемо отримати агресію: «Легко тобі говорити», «Я взагалі порад не просив(ла)».

Як бути з проханими порадами

В результаті ми відчуваємо спустошення, образу та інші неприємні емоції. Тому уникайте порад без запиту. Можна, наприклад, уточнити: «Ти приймеш пораду?», «Якої допомоги тобі хотілося б?» Адже може так статися, що людина розповідає просто для того, щоб її вислухали та поспівчували.

А з порадами «на запит»

Але і з порадами «на запит» все не так просто. Є певна категорія людей, які питають не для того, щоб отримати відповідь, а для того, щоби переконатися – мені нічого не допоможе. Це люди, яким страшно щось змінювати, ті, хто обирає перебування у становищі вічної жертви. Можливість вирішення проблеми у них викликає не радість, а, навпаки, агресію. А ще знецінення чужого досвіду, наприклад: «Тобі просто пощастило», «Та в тебе зв'язки». І тут співрозмовник ніби хоче забрати віру в себе в людини, яка до цього тішилася своїми перемогами і досягненнями! І, що особливо небезпечно, люди саме так і починають почуватися, сумніватися в собі і нескінченно втрачати енергію.

Як зберегти енергію

Щоби поради не спустошували, уважно дивимося, кому ми їх даємо. Чи дійсно людина хоче нашої допомоги? Чи доречна вона? Чи зможе вона щось дати натомість? Адже неможливість повернути теж сприятиме важким почуттям.

І не забуваємо ще про одне – у пораді міститься наш досвід, наш життєвий шлях – це цінність, не варто кожному зустрічному знати про ті складнощі, які були пройдені, так само, як і про ту ціну, яка була заплачена. Адже якщо людина не готова прийняти цей досвід у своє життя – заздрості та її негативних наслідків не уникнути.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, поради астролога, цікаво знати
В тему