Поради

Прості секрети самомасажу, які врятують після важкого дня

Прості секрети самомасажу, які врятують після важкого дня

Самомасаж допомагає при локальних болях і втомі, розслабляє після тренування і допомагає заспокоїтися. Для нього майже не потрібно витрачатися на додаткове обладнання, а опрацювати затиснуті м'язи можна в прямому сенсі своїми руками. Ділимося секретами гарного масажу для себе коханої.

Навіщо потрібен самомасаж

Професійний масаж рекомендують при втоми, набряках, болях в спині і суглобах. Лікарі рекомендують ходити до масажиста щотижня або курсами по 10 занять. Однак не у всіх є на професіонала гроші і час.

Самомасаж - хороша заміна догляду в салоні. Практика дозволяє дізнатися про своє тіло, промасажувати хворі точки, розслабитися після важкого дня або на робочому місці. Досить 10-15 хвилин самомасажу, щоб відновитися і відпочити.

Розминати можна те, що болить або вимагає розслаблення: голова, обличчя, шия, комірний відділ, ноги, груди, живіт.

Руками - добре. Але краще м'ячиком, пляшкою або масажером

Для самомасажу не потрібно - точніше, майже не потрібно - додаткових інструментів. Більшість практик робляться руками.

  • Потріть долоні один об одного;
  • Прикладіть теплі долоні на пару секунд на хворе місце;
  • Легко погладьте зону вперед-назад, вправо-вліво і колами.
  • Натисніть сильніше і почніть розтирати і розминати шкіру. Головне, щоб не було боляче;
  • Закінчуйте легкими постукуваннями кулаками або долонями.

Ви настільки втомилися, що навіть пальцем не поворухнути? На допомогу прийде керамічний або скляний масажер. Купити інструмент можна в магазинах здоров'я, аптеках або інтернеті. Для самомасажу також підійдуть тенісний м'яч, скляна пляшка, широка щітка або невелика баночка. Ці речі є в кожному будинку, і вони чудово розминають забиті м'язи.

Крем швидко вбереться - візьміть олію

Якщо потрібно пром’яти м'язи тут і зараз, неважливо, що ви будете використовувати. Чим жирніше, тим краще: беріть крем для рук, вазелін, сироватки. Єдине протипоказання - не наносьте продукти з щільною текстурою на шкіру обличчя, бо це може спровокувати запалення.

Для масажу на постійній основі купіть в аптеці баночки з маслами - жожоба, виноградних кісточок, авокадо. Додавайте по кілька крапель олії в крем або використовуйте самостійно. З маслом м'язи краще розігріваються і їх легше розім’яти.

Не забудьте стопи і долоні

Руки і ноги протягом дня працюють майже без перерви - прикро, що на масажі їм майже не дістається уваги. Розминають долоні і ступні поверхнею великого пальця і ??кісточками. Якщо ви багато працюєте руками або ходите, використовуйте крем з ментолом або краплю м'ятної олії: ці засоби мають охолоджуючий і тонізуючий ефект.

Протипоказання

У самомасажу є протипоказання: шкірні захворювання, рани або порушення покривів, підвищена температура або артеріальний тиск, онкологічні захворювання, збільшені лімфовузли. Якщо ви хочете зробити самомасаж постійною звичкою, проконсультуйтеся з лікарем або професійним масажистом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Здоров'я, Поради
В тему