Поради

Яку шкоду завдає обличчю звичайна туш?

Яку шкоду завдає обличчю звичайна туш?

Зараз серед жінок фарбуваня очей вже стало звичкою, і з самого раннього віку дівчатка вже намагаються фарбувати вії тушшю та підводити очі.

 

Перед змиванням макіяжу дуже важливо змазувати шкіру повік жирним кремом. На жаль, дуже часто жінкам доводиться фарбувати очі в незручній обстановці, наприклад, в автомобілі. Це дуже небезпечно, тому що під час руху, легко можна пораниnи око та повіку, а це в свою чергу може привести до зараження інфекцією, котра виникає через бактерії, що знаходяться на щіточці. В склад сучасної косметики можуть входити речовини, котрі можуть викликати  алергічні реакції. Звичайно, на даний момент існують спеціальні туші, в котрих вміст цих речовин є мінімальним, але вони, на жаль, теж не всім допомагають.

Самим болісним для очей є попадання в них водостійкої туші. Це може викликати таке роздратування, що без допомоги окуліста не обійтися. Цікаво дізнатися з чого ж складається туш. В туші містяться багато компонентів. В неї додають бджолиний віск, різні масла, кераміди, протеїни і вітаміни – ці речовини є корисними для вій.  Що ж тоді може бути шкідливим для здоров’я. Це фарбуючі пігменти, що містять оксид заліза, нікель та хром. Однак на упаковці косметики все виглядає по-іншому, ніж в житті. Тому уважно читайте склад інгредієнтів будь-якого косметичного засобу. Якщо в ньому міститься формальдегід, то косметика є шкідливою.

Речовини, що виділяють формальдегід, можуть бути прихованими хімічними термінами: імідазо-лідинил-мочевина, бронопол, бронидокс, DMDM хідантоін,2-бромо-2-нітропон-1, 3-діол. Ртуть ховається під назвою merkury. Чорна фарба є менш токсичною, тому кольорова туш значно сильніше дратує слизову оболонку ока. Зараз часто використовуютсья тіні для повік. З ними потрібно бути вкрай обережним, оскільки ви наносите їх на найбільш чутливі ділянки обличчя. Тіні є надзвичайно щільна за складом речовина. Вони дуже товстим шаром лягяють на повіки, що викликає надлишкову пітливість шкіри, оскільки вона просто перестає дихати. Кодна жінка вирішує для себе як використовувати косметику, але вона повинна обов’язково пам’ятати, що не завжди потрібно гнатися за красою в шкоду своєму здоров’ю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему